اختراعات ناسا

ده تا از اختراعات ناسا که در زندگی روزمره از آن‌ها استفاده می‌کنیم

اختراعات ناسا صرفاً به وسایلی که در هواپیماها یا فضاپیماها مورد استفاده قرار می‌گیرند ختم نمی‌شوند.

احتمالاً شوکه می‌شوید اگر متوجه شوید که چند عدد از وسایلی که به طور روزمره از آن‌ها استفاده می‌کنیم، برای اولین بار توسط ناسا ساخته و مورد استفاده قرار گرفتند!

تصور کنید هدف آن‌ها این بوده که فضانوردان را به سلامت به خانه برسانند، ولی برای این کار چیزی اختراع کرده‌اند که به درد تمام آدم‌ها می‌خورد!

برخی از این وسایل را خود ناسا برای اولین بار اختراع کرده و برخی از آن‌ها را به نوعی ارتقا داده و تبدیل به وسیله‌ای بسیار کارآمدتر کرده؛ در هر صورت سریع‌‌تر نگاهی داشته باشیم به اختراعات و ابداعاتی که این آژانس فضایی با اختراع آن‌ها، باعث بهبود زندگی ما روی زمین شده است.

۱. دوربین‌های تلفن همراه

سخت است که انتخاب کنیم با چه وسیله‌ای از اختراعات ناسا که زندگی روزمره ما را بهتر کرده، شروع کنیم؛ ولی میزان استفاده و ایجاد تحول در زندگی‌مان را که در نظر بگیریم، چیزی نمی‌تواند بالاتر از دوربین‌های تلفن همراه قرار بگیرد!

از عکس گرفتن در تخت جمشید و کوچه چتری خیابان انقلاب تهران گرفته تا جشن‌های تولدمان و تخته و جزوه‌های درسی که انرژی نوشتن آن‌ها را نداشتیم، دوربین‌های تلفن همراه زندگی روزمره ما را متحول کرده‌اند.

حالا چطور به این‌جایی رسیده‌ایم که می‌توانیم تلفن همراه خود را در بیاوریم و در هر لحظه وقایع مختلف خانه، کوچه و خیابان را ثبت کنیم و برای تمام دنیا ارسال کنیم؟ اولین بار از دهه ۹۰ میلادی شروع شد.

دوربین تلفن همراه از اختراعات ناسا

تیمی از ناسا به رهبری دانشمند، اریک فوسوم، با موفقیت توانستند یک نسخه مینیاتوری از سنسور سیماس (CMOS) درست کنند. خوشبختانه فوسوم و تیمش بسیار پیگیر بودند! آن‌ها یک کمپانی به نام «Photobit» تشکیل دادند و از سنسورهای سیماس در برنامه‌ها و سازه‌های صنعتی و تبلیغاتی خود استفاده کردند.

تحقیقات و مصر بودن آن‌ها، سرآغاز شکل‌گیری سنسورهای درون تلفن‌های همراه، دوربین‌های مداربسته و دستگاه‌های این‌چنینی شد.


۲. فوم هوشمند

فوم هوشمند یا فوم حافظه‌دار، چه در یک بالشت آن‌ها را ببیند و چه در یک تخت، از اختراعات ناسا نشات می‌گیرد!

در دهه ۶۰ میلادی، فوم هوشمند برای راحتی و نرمی جای خلبان فضاپیماها و هواپیماهای ناسا درست شد. پس از آن از این فوم برای محافظت از فضانوردان در برابر فشار پرتاب به فضا و بازگشت به زمین استفاده شد.

فوم هوشمند ناسا

طی سال‌های بعد و آزمایشات متعدد، فرمول اصلی فوم کشف شد، به گونه‌ای که مقداری از خاصیت محافظتی آن کاسته شود ولی نرم باشد. پس از آن، فوم هوشمند تقریباً در هر خانه‌ای در آمریکا به تعداد مشاهده می‌شد.


۳. هدفون وایرلس

اگر از طرفداران موسیقی هستید، قطعاً به راحتی‌های داشتن یک هدفون وایرلس برای گوش دادن به موسیقی در اتوبوس، مترو و خیابان پی برده‌اید. حالا برای آن‌که بدانید هدفون بی‌سیم شما در ابتدا چگونه بود، عکس زیر را ببینید. شخصی که در تصویر می‌بینید، نیل آرمسترانگ است، اولین انسانی که بر روی کره ماه قدم گذاشت.

هدفون وایرلس از اختراعات ناسا

این اختراع ناسا هم به دهه ۶۰ برمی‌گردد که ناسا با آزمایشگاه‌هایی قرارداد امضا کرد تا در آن‌ها به تولید هدفون بی‌سیم قابل حمل بپردازد. طبیعتاً هدف از این اختراع ناسا هم بهبود ارتباطات بی‌سیم رادیویی بود. ایده این اختراع، از یک حادثه ناگوار که در ماموریت عطارد برای تجهیزات رادیویی یکی از فضانوردان ناسا اتفاق افتاد، نشات می‌گیرد.


۴. لپ‌تاپ تاشو

در حالی که ناسا به خودی خود لپ‌تاپ را اختراع نکرد، اما تاثیر مهم و بزرگی در سال‌های ابتدایی یکی از بزرگ‌ترین اختراعات دنیای تکنولوژی، یعنی لپ‌تاپ داشت.

در سال‌های ابتدایی حضور کامپیوترهای قابل حمل در بازار، ناسا با تماس با یک کمپانی به اسم «GRiD»، درخواست یک کامپیوتر قابل حمل تاشو را ارائه داد؛ دستگاهی با نام GRiD Compass. این کامپیوتر قابل حمل، نمایشگر ۳۲۰ در ۲۴۰ پیکسلی، پردازنده اینتل ۸۰۸۶ و ۳۴۰ کیلوبایت رم داشت و از فلاپی دیسک و هارد اکسترنال هم پشتیبانی می‌کرد.

اولین لپتاپ تاشو از اختراعات ناسا

به درخواست ناسا، تغییرات مختلفی در طراحی این لپ‌تاپ داده شد و نهایتاً فن خنک‌کننده لپ‌تاپ اختراع شد. در تصویر بالا، اولین لپ‌تاپ تاشو در زمین و فضا را می‌بینید.


۵. لنز ضد خش و محافظ در برابر UV

فرقی نمی‌کند از عینک‌های محافظ در گاراژ خود استفاده کنید یا عینک دودی ضد خش گران‌قیمتی برای پیاده‌روی تهیه کرده باشید، منشا هر دو به اختراعات ناسا بازمی‌گردد.

لنز ضد خش و محافظ در برابر UV

ناسا در دهه ۸۰ میلادی، در پی تلاش برای آن بود که کلاه‌های ایمنی فضانوردان را به گونه‌ای طراحی کند که در برابر اشعه فرابنفش (UV) از آن‌ها محافظت شود. برای این هدف، ناسا هم‌کاری خود را با کمپانی فاستر گرنت که عینک آفتابی تولید می‌کرد، آغاز کرد.


۶. نوآوری LED

در لیست اختراعات ناسا، LED قرار ندارد و اختراع آن به سال ۱۹۶۲ و دانشمند الکتریسیته، نیک هولونیاک جونیور، بازمی‌گردد. کاری که ناسا کرد این بود که پول بسیار زیادی را صرف تحقیقات بر پایه LED کرد؛ از کمک به فضانوردان برای رشد گیاه گرفته تا درمان زخم‌ها به وسیله نور LED فروسرخ!

نوآوری نور LED در ناسا

این تحقیقات باعث شدند تا نور LED به محبوبیت و رواج بیش‌تری برسد و کم‌کم در منازل و هرجا و وسیله‌ای که نیاز به نور داشت، مورد استفاده قرار گیرند.


۷. دماسنج مادون قرمز

چه در اعماق فضا و چه در عمق کم گوش‌هایمان، تجهیزات و اختراعات ناسا کار خود را به خوبی انجام می‌دهند. دماسنج ساده فروسرخ که امروزه هر کسی می‌تواند به راحتی از آن برای مشاهده میزان دمای بدن فرد دیگری استفاده کند، از اختراعات ناسا به شمار می‌رود.

دماسنج مادون قرمز در لیست اختراعات ناسا

روشی که این دماسنج‌ها کار می‌کنند، طبیعتاً بر پایه تکنولوژی‌های مادون قرمز ناسا برای پیدا کردن منابع انرژی در اعماق فضا استوار است. این تکنولوژی راه خود را به هرچیزی که استفاده می‌کنیم و دماسنج دارد، پیدا کرد؛ از تفنگ‌های کوچکی که در هرجایی دمای بدن یک فرد را نشان می‌دهند، تا دماسنج روی مایکروویو.


۸. سیم نامرئی دندان

سیم‌های دندان که برای شکل‌دهی به دندان‌های ما، مسیر زیادی را طی کرده‌اند تا به مدل‌های نامرئی آن‌ها رسیده‌ایم. ماده‌ای که در این تجهیزات استفاده می‌شود، TPA نام دارد که در اصل توسط ناسا، هنگام مطالعه بر روی یک پلیمر خیلی مقاوم کشف شده بود.

سیم نامرئی دندان

در مدل‌های ابتدایی این سیم‌های نامرئی، مانند مدل‌های کلاسیک هر قطعه روی یک دندان قرار می‌گرفت و توسط سیم به هم وصل می‌شدند، اما بعدها به شکل لثه‌بندهای ورزشی درآمدند و سیمی هم در آن‌ها دیده نمی‌شود.


۹. غذای خشک انجمادی

احتمالاً مواد غذایی خشک شده و یا فریز شده را امتحان کرده‌اید، مثل میوه‌های خشک شده یا آلبالوهای یخ‌زده؛ ولی آیا مواد غذایی خشک و فریز شده را امتحان کرده‌اید؟ شاید این مورد از لیست اختراعات ناسا، خیلی در زندگی روزمره ما کارایی نداشته باشد، ولی خشک کردن انجمادی فرایندی است که برای مواد غذایی مختلفی استفاده می‌شود.

غذاهای خشک انجمادی ناسا

ناسا پشتوانه تحقیقاتی بود که منجر به کشف این روش برای محافظت از غذاها در طولانی مدت و مناسب کردن آن‌ها برای سفرهای فضایی شد. بستنی خشک انجمادی، یکی از محبوب‌تری مدل‌های این مدل غذا در سراسر دنیا به شمار می‌رود.


۱۰. وسایل شارژی و بی‌سیم

امروزه تقریباً هر ابزاری که استفاده می‌کنیم، دارای باتری است و با سیم به هسته انرژی مستقیمی مثل پریز برق وصل نیست. جاروهای شارژی هم جزو همین وسایل هستند و به نظر خیلی ساده می‌رسند؛ اما همین جاروهای شارژی، روزگاری انقلابی در صنعت لوازم خانگی برقی ایجاد کردند!

وسایل شارژی و بی‌سیم

تحول عظیمی که در صنعت لوازم خانگی برقی رخ داد و همه ابزار را به سمت استفاده از باتری به جای برق جلو برد، توسط تحقیقی که به پشتیبانی ناسا انجام شده بود اتفاق افتاد. ناسا با اولین کمپانی که جاروی شارژی تولید کرد، یعنی شرکت Black & Decker تماس گرفت و از آن‌ها خواست نسخه‌های باتری‌خور و شارژی از دیگر ابزار، مثل دریل هم تولید کنند. تحقیقات و مدل‌سازی‌ها توسط ناسا و کمپانی‌های مرتبط ادامه پیدا کرد تا جایی که امروزه هرچیزی شارژی و باتری‌خور شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH