روبات دوزیستی که در آب‌ و هوا حرکت می‌کند

ITRESAN-8- (1)بدون شک روبات‌ها در زندگی آینده بشر نقشی بسیار مهم را ایفا خواهند کرد و به همین دلیل نیز دانشمندان در حال تلاش برای ساخت گونه‌های جدیدی از روبات‌ها هستند که می‌توانند فعالیت‌های پیچیده‌تری را به انجام برسانند. در راستای رسیدن به روبات‌هایی باقابلیت بیشتر، دانشمندان موفق به ساخت روبات دوزیستی که در آب‌وهوا حرکت می‌کند، شده‌اند.

روبات‌ها در زندگی امروزی ما نیز شناخته‌شده هستند و نمونه‌های بسیار موفقی از ساخت روبات‌ها در طول چند سال گذشته وجود داشته است که نشان دهنده این است که انسان‌ها در زندگی امروزی خود حاضر به پذیرش روبات‌ها به‌عنوان بخشی از زندگی روزمره هستند. برای نمونه یک دهه پیش روبات سگ نمای ویژه ژاپنی ساخته و به بازار عرضه شد و بسیاری از افراد حتی امروزه نیز این روبات را به شکل یک حیوان خانگی در اختیار دارند. نمونه جدیدتر نیز مربوط به ساخت روبات Pepper است که در کشور فرانسه به‌عنوان مشاور خرید در فروشگاه‌ها به مشتریان سرویس‌دهی می‌کند.

با تمامی این تفاسیر روبات‌ها از محدودیت‌های بسیاری رنج می‌برند که می‌تواند استفاده از آن‌ها را در بسیاری از موارد در سطح بسیار خاصی نگاه داشته و امکان پیشرفت را از آن‌ها می‌گیرد. برای نمونه می‌توان گفت که بسیاری از روبات‌ها در مقابله با رطوبت بسیار ضعیف عمل می‌کنند و یا اگر قابلیت مقابله با رطوبت را داشته باشند، برای حرکت در خشکی با دشواری روبرو خواهند بود.

چندی پیش دانشمندان با الهام گرفتن از ساختار بدن زنبورها اقدام به ساخت یک روبات ویژه و بسیار کوچک کرده بودند که این روبات RoboBee یا روبات زنبوری نام‌گرفته بود. روبات زنبوری قابلیت پرواز به‌مانند یک زنبور را داشت و می‌توانست در برخی از نقاط در بین زمین و هوا معلق بماند. به‌تازگی دانشمندان موفق شده‌اند تا این روبات را با یک پیشرفت بسیار بزرگ روبرو ساخته و روبات زنبوری را به نخستین روبات دوزیست جهان تبدیل کنند.

این روبات می‌تواند در محیط‌های باز به پرواز درآمده و در شرایط روبرو شدن با آب، درون آب غوطه‌ور شده و برای مدت کوتاهی در آب شنا کند. این روبات مینیاتوری که تنها 80 میلی‌گرم وزن دارد و از لایه‌های برش خورده فیبر کربن (این برش به کمک اشعه لیزر انجام‌شده است) تشکیل‌شده است، می‌تواند ساختار ضربانی خاصی را ایجاد کند و به کمک این ضربان، حرکات موجی در بدن خود ایجاد کند. این حرکات موجب می‌شوند تا روبات زنبوری بتواند در زیرآب نیز شنا کند. شایان‌ذکر است که تعداد 120 عدد از این ضربان در ثانیه می‌تواند توان پروازی این روبات را تأمین کند.

روبات زنبوری نخستین گام برای شبیه‌سازی بهتر از حرکات پرندگان دوزیست است و شاید در آینده بتواند به سرآمدی برای نسل جدیدی از روبات‌ها در جهان بدل شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH