بار دیگر با یکی از مسابقات جام قهرمانان آیتی با شما هستیم. مسابقاتی که روز به روز به هیجان آن افزوده میشود و رقابت امروز هم یکی از حساسترین مسابقات گروه A و در مجموع یکی از تعیین کنندهترین مسابقات در این جام است. در این مسابقه دو رقیب قدرتمند با نامهای الجی نکسوس 4 و اچتیسی باترفلای به مصاف هم میروند. نام این دو گوشی کافی است تا لرزه بر تن هر حریفی بیاندازد. این مسابقه در گروهی برگزار میشود که رقبای قدرتمند دیگری از جمله گلکسی S4 و هوآوی P6 هم حضور دارند و با توجه به نتایج گذشته، این مسابقه سرنوشت صعود کننده به دور بعدی را مشخص خواهد کرد و گوشی بازنده به خانه خودش باز خواهد گشت!
نکسوس آخرین محصول مشترک بین اندروید و الجی محسوب میشود که گوگل از آن به عنوان گوشی رسمی خود یاد میکند و این موضوع اعتبار بسیاری برای الجی داشته است. از سوی دیگر الجی هم سعی کرده تا با ارایه بهترین امکانات، پاسخ اعتماد گوگل را بدهد. در مقابل باترفلای اولین پرچمدار اچتیسی در سال 2013 محسوب میشود که البته خیلی زود زیر سایه پرچمدار بعدی این شرکت یعنی One تا حدودی به فراموشی سپرده شد. البته این موضوع نباید موجب دست کم گرفتن تواناییهای این گوشی شود. کمکم دو تیم وارد زمین میشوند و ما هم آمادهایم تا این بازی حساس را برای شما گزارش کنیم.
ده دقیقه ابتدایی: طراحی و ظاهر
با سوت داور، بازی آغاز میشود. در این نیمه نکسوس بازی را شروع میکند و ابتدا به بررسی ظاهر این گوشی محبوب میپردازیم. از آنجایی که این مدل محصول انحصاری گوگل محسوب میشود، نوع طراحی آن با اکثر گوشیهای الجی متفاوت است. فرم بیضی شکل گوشی با لبههای گرد، جنس بدنه شیشهای و عدم وجود دکمههای فیزیکی، این مدل را نه تنها با دیگر گوشیهای الجی، بلکه با اکثر رقبا متمایز میکند. در حقیقت این گوشی بیشتر شبیه به نسل قبلی نکسوس است. بدنه شیشهای و طرحدار، زیبایی خاصی به این گوشی بخشیده است. در جلو فقط دوربین دوم و اسپیکر به چشم میخورند. در سمت راست کلید پاور، سمت چپ دکمههای تنظیم صدا و محل قرارگیری میکرو سیم کارت، در بالا جک هدفون و در پایین گوشی هم پورت USB قرار گرفتهاند. در پشت گوشی هم دوربین و فلش آن دیده میشود. البته در نمونههایی که پشت آن طرحدار است، دوربین به طرز جالبی در بین طرحها مخفی شده و فقط فلش دیده میشود.
در مقابل باترفلای دارای بدنهای یکپارچه از جنس پلیکربنات است و طراحی آن بازماندهای از طراحی پرچمدار قبلی اچتیسی یعنی One X است. بر خلاف حریف، این گوشی از دکمههای فیزیکی سود میبرد که در پایین صفحه نمایش قرار دارند. دوربین جلو و اسپیکر غولآسای از دیگر اجزای بخش جلویی هستند. در پشت گوشی دوربین و فلش به همراه اسپیکر ساخت Beats قرار دارد. در سمت راست دکمههای تنظیم صدا، در بالا ورودی سیم کارت، کلید پاور و جک هدفون و در پایین هم خروجی USB تعبیه شدهاند. در سمت چپ گوشی هم چیز خاصی مشاهده نمیشود. از نظر راحتی در دست، هر دو گوشی با دارا بودن گوشههایی منحنی به خوبی در دست جای میگیرند ولی نکتهای که درباره باترفلای کمی آزاردهنده است، محل قرارگیری دکمه پاور است که به علت بزرگ بودن گوشی، دسترسی به آن کمی دشوار بوده و ممکن است منجر به افتادن گوشی از دست شود.
دقیقه 10 تا 20: وزن و کیفیت ساخت
در دقایق ابتدایی هنوز بازی جذابیت خاص خود را پیدا نکرده ولی رفته رفته به بخشهای هیجانانگیز نزدیک میشویم. در این بخش به کیفیت ساخت این دو رقیب خواهیم پرداخت. نکسوس از بدنهای شیشهای استفاده میکند که شاید در مقایسه با بدنههای فلزی و حتی برخی پلی کربناتها شکنندهتر به نظر برسد. این موضوع درباره شیشه پشت گوشی بیشتر صدق میکند. البته بدنه این نسل از نکسوس پیشرفت زیادی نسبت به بدنه پلاستیکی گلکسی نکسوس به خود دیده است. این مدل دارای وزن متوسط 139 گرم است که با توجه به جنس بدنه آن مقدار مناسبی به نظر میرسد. باترفلای از بدنهای مقاوم از جنس پلیکربنات سود میبرد که احساس امنیت بیشتری به کاربر میدهد و دیگر نگران شکستن آن نخواهید بود. البته در برخوردهای شدید امکان شکستن و صدمه دیدن هر نوع بدنه با هر جنسی وجود دارد. وزن این گوشی فقط یک گرم از حریف سنگینتر است که با توجه به صفحه نمایش و ابعاد بزرگتر نسبت به حریف، میتوان عملکرد آن را بسیار خوب تلقی کرد. پس این بخش هم با تقابلی برابر پیش رفت تا ببینیم در ادامه چه اتفاقاتی در زمین مسابقه رخ خواهد داد.
دقیقه 20 تا 30: نمایشگر
به ده دقیقه سوم بازی میرسیم. جایی که دو رقیب توانایی خود را در نشان دادن تصاویری بینقص به رخ یکدیگر میکشند. در این بخش نکسوس با دارا بودن صفحه نمایش السیدی 4.7 اینچی اچدی با فناوری +True HD IPS هرگز شما را ناامید نخواهد کرد. با تولید 318 پیکسل در اینچ، این صفحه نمایش بسیار به استاندارد رتینا نزدیک است و شما هرگز نمیتوانید پیکسلها را با چشم غیرمسلح تفکیک کنید. لایهای از شیشه گوریلا نسل دوم هم از این صفحه نمایش محافظت میکند. از نظر میزان کنتراست این مدل عملکرد بسیار خوبی دارد ولی از نظر خوانایی در زیر نور آفتاب در رده متوسط قرار میگیرد. در آن سوی میدان به نظر میرسد باترفلای اعتماد به نفس بالاتری دارد. این گوشی را میتوان به نوعی اولین مدل فولاچدی دنیا تلقی کرد که با صفحه نمایش 5 اینچی از جنس Super LCD و 441ppi تصاویری فوقالعاده دقیق را به شما ارایه میدهد. با توجه به نوع صفحه نمایشهای دو گوشی که از جنس LCD هستند، نمیتوان غلظت رنگی در حد AMOLEDها انتظار داشت ولی این دو گوشی در بین LCDها جزو بهترینها محسوب میشوند. باترفلای هم دارای کنتراست عالی و زاویه دید مناسب است. از نظر خوانایی در زیر نور آفتاب در حد عالی نیست ولی از رقیب بهتر عمل میکند. لایه محافظ این گوشی هم دقیقا شبیه به نکسوس ۴ و از جنس گوریلا گلس 2 است.
دقیقه 30 تا 40: رابط کاربری
در دقایق پایانی نیمه اول دو تیم به ارایه ویژگیهای رابط کاربری خود و نرم افزارهای آن میپردازند. در این بخش، از آنجایی که هر دو مدل جزو گوشیهای اندرویدی محسوب میشوند، نقاط اشتراک زیادی با یکدیگر دارند ولی مهمترین تفاوت آنها این است که نکسوس از اندروید خالص سود میبرد. یعنی اینکه شما هیچگونه ویژگیهای خاصی مثل ویژگیهایی که در رابط های کاربری Sense یا TouchWiz وجود دارد را دراین مدل نخواهید دید. البته این سادگی منجر به عملکرد بهتر سختافزار در اجرای برنامهها و همچنین دریافت بسیار سریع به روز رسانیها خواهد شد. در مقابل باترفلای از نسخه پنجم Sense استفاده میکند که جذابیت زیادی از تجربه کار با اندروید را به کاربر ارایه میدهد. این بخش کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد و ما هم انتخاب تیم برتر در این بخش را به شما واگذار میکنیم.
رابط کاربری باترفلای:
رابط کاربری نکسوس 4:
دقیقه 40 تا 50: سخت افزار
در حالی که نیمه اول به پایان رسیده و دو تیم پس از استراحتی کوتاه به زمین بازگشتهاند، در این بخش به بررسی توان بدنی آنها خواهیم پرداخت. هر دو مدل جزو چهارهستهای های بازار محسوب میشوند وبه همین خاطر با اعتماد به نفس بالا در این دقایق بازی میکنند. در این نیمه ابتدا توپ در اختیار باترفلای قرار دارد. این گوشی از پردازنده چهارهستهای Snapdragon S4 pro با فرکانس 1.5 گیگاهرتز برای هر هسته و پردازنده گرافیکی Adreno 320 استفاده میکند که تلفیقی قدرتمند محسوب میشود و به راحتی از عهده انجام پردازشهای مختلف برمیآید. رم گوشی 2 گیگابایتی و حافظه داخلی آن هم 16 گیگابایت است که فقط 11گیگابایت آن در اختیار کاربر است. البته جای نگرانی نیست چون این گوشی توانایی پشتیبانی از کارت حافظه تا 32 گیگابایت را نیز دارد. در مقابل نکسوس هم دارای CPU و GPU کاملا مشابه است و رم آن هم مثل رقیب 2 گیگابایتی است. تنها مشکلی که نکسوس با آن مواجه است، محدود بودن حافظه داخلی و عدم پشتیبانی از کارت حافظه است. این گوشی دارای دو نسخه 8 و 16 گیگابایتی است. پس در این بخش در حالی که بازی خیلی نزدیک پیش میرفت، در نهایت باترفلای یک حمله خطرناک بر دروازه نکسوس انجام داد و بهنظر میرسد نکسوس هم راهی برای مقابله با این حمله پیدا نکرد.
دقیقه 50 تا 60: دوربین
در دقایق میانی بازی هستیم و دو تیم قصد در نمایش تواناییهای خود در بخش دوربین دارند. در این قسمت هر دو گوشی از دوربینهای 8 مگاپیکسلی سود میبرند ولی شاید در عمل تفاوتهایی وجود داشته باشد که در اینجا به آن خواهیم پرداخت. نکته جالب درباره دوربین هردو گوشی این است که حتی در مقایسه با دیگر 8 مگاپیکسلیها هم عملکرد نسبتا ضعیفی دارند. تصاویری که با دوربین نکسوس گرفته میشود دارای نویز بالا و جزئیات کم است. رنگها نسبتا دقیق هستند ولی میزان کنتراست تصاویر ناامید کننده است. از نظر فیلمبرداری هم خیلی تغییری در کیفیت ایجاد نمیشود. دوربین این گوشی میتواند تصاویر 1080p با نرخ 30 فریم در ثانیه ضبط کند ولی درحالی که تصاویر نسبتا قابل قبول هستند، میزان جزئیات کم است. دلیل اصلی آن هم کم بودن بیت ریت (bitrate) دوربین این گوشی است. در حالی که در این دقایق نکسوس کاملا ناامید به نظر میرسد، باترفلای سعی دارد که فرصت را غنیمت بشمارد. دوربین عکاسی این گوشی تصاویری به مراتب بهتر از نکسوس تولید میکند ولی باز هم در مقایسه با بهترینهای این رده خیلی ضعیف بهنظر میرسد. رنگها خیلی دقیق نیستند و درحالی که کنتراست تصاویر مناسب است ولی نویز بالایی وجود دارد. در فیلمبرداری کمی اوضاع بهتر است و تنها مشکل تصاویر میزان کم کنتراست است. البته بازهم در مقایسه با بهترینها حرفی برای گفتن ندارد ولی حداقل از حریف فعلی خود کمی بهتر است. دوربین این گوشی توانایی ثبت تصاویر 1080p و 720p را در نرخ 30 فریم در ثانیه دارد. در این بخش دو تیم با مشکلات تاکتیکی مواجه بودند ولی بازهم باترفلای در ایجاد موقعیتهای خطرناک بهتر عمل کرد.
عکس برداری:
فیلم برداری:
دقیقه 60 تا 70: پخش چندرسانهای
در این دقایق دو تیم کماکان قصد در اختیار گرفتن بازی و ایجاد موقعیت بر روی دروازه حریف را دارند. اینجاست که توانایی این دو گوشی در اجرای هرچه بهتر انواع فایلهای صوتی و تصویری به کمک این دو تیم خواهد آمد. البته به دلیل اینکه هردو مدل از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند در بسیاری از موارد تواناییهای مشترکی دارند ولی تفاوتهایی هم خواهند داشت. باترفلای با استفاده از نسخه جدید آلبوم ویژگیهای جدیدی در اختبار کاربر قرار میدهد. برای مثال شما میتوانید براساس موصوعات مختلف، آلبومهای متفاوتی ایجاد کنید. همچنین پخش ویدیوی این گوشی عملکرد خوبی دارد و تقریبا از همه فرمتها به جز AC3 و برخی کدهای مخصوص MPEG پشتیبانی میکند. این مدل توانایی پشتیبانی از MHL و HDMI را نیز دارد که ویژگی خوبی محسوب میشود. در پخش موسیقی هم فوقالعاده عمل میکند و باز هم با یاری شرکت Beats و اسپیکرهای قدرتمند آن هر حریفی را به چالش میکشد. در مقابل نکسوس هم دارای آلبومی شبیه به دیگر اندرویدیها دارد. از نظر توانایی پخش ویدیو این گوشی نمیتواند از فرمت Xvid و DivX پشتیبانی کند و متاسفانه گوگل در این بخش کمکاری کرده و خیلی اهمیتی به پخش ویدیو نداده چرا که حتی رابط کاربری این بخش هم بسیار ساده و ابتدایی است. البته این مدل با دارا بودن ویژگی اشتراک گذاری بیسیم با تلویزیون میتواند کمی از انتقادهای وارده بر خود را بکاهد. در بخش موسیقی هم اولین چیزی که به چشم میآید سادگی رابط کاربری است. در عوض از نظر کیفیت صدا نکسوس یکی از واضحترین و شفافترین صداها را تولید میکند. البته از نظر بلندی، صدای خیلی بالایی ندارد.
دقیقه 70 تا 80: باتری
حالا که به دقایق پایانی نزدیک میشویم و دو تیم پس از 70 دقیقه رقابت تقریبا همه قوای خود را از دست دادهاند، هر دو دست به دامان باتریهای خودشان میشوند تا انرژی لازم برای ادامه بازی را در اختیارشان قرار دهند. در این بخش نکسوس از باتری 2100 میلی آمپری و باترفلای از باتری 2020 میلی آمپری استفاده میکنند. تکنولوژی استفاده شده در ساخت باتری هر دو گوشی هم از جنس لیتیوم-پلیمر است. اگر ما هردو گوشی را بطور کامل شارژ کنیم و از هرکدام به مدت یک ساعت برای مکالمه، یک ساعت برای وبگردی و یک ساعت برای تماشای ویدیو استفاده کنیم، باترفلای به مدت 45 ساعت و نکسوس 4 در عین ناباوری فقط 32 ساعت دوام خواهد آورد تا مشکلی بر مشکلات مربی این تیم اضافه شود.
دقیقه 80 تا 90: سایر ویژگیها
کمکم به دقایق پایانی بازی نزدیک میشویم و دو تیم قصد در پایان بازی با شرایطی مناسب دارند. حال به بررسی ویژگیهای متمایز کننده این دو گوشی از دیگر رقیبان خواهیم پرداخت. از آنجایی که نکسوس گوشی انحصاری گوگل محسوب میشود پس بیشک برترین وجه تمایز این گوشی پشتیبانی عالی و مداوم گوگل از نرمافزارها است. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به قیمت رقابتی آن در بازار اشاره کرد که دلیل این موضوع هم به سیاستهای گوگل برمیگردد. درمقابل باترفلای با ارائه اسپیکرهای اختصاصی شرکت Beats میتواند نظر هر کاربری را به خود جلب کند. نکسوس در تمام مدلها از NFC بهره میبرد و باترفلای برخی نسخهها این قابلیت را دارد، ضمن اینکه نسخه اندروید نکسوس ۴ همیشه به روز ترین است!
وقت اضافه:
در این لحظه کمک داور 3 دقیقه وقت اضافه اعلام میکند تا در این فرصت کوتاه به آخرین و شاید مهمترین ویژگیهای یک گوشی بپردازیم. از نظر قیمت همانطور که در بالا هم اشاره شد، نسخه 8 گیگابایتی نکسوس در فروشگاههای گوگل 299 دلار و نسخه 16 گیگابایتی آن با 349 دلار عرضه میشود که خریدش را بسیار وسوسه انگیز میکند. البته در ایران شرایط فرق میکند و این گوشی با قیمت حدودی 1300000 تومان (به همراه گارانتی اصلی) در بازار موجود است که در مقایسه با رقبایی در این سطح، قیمتی بسیار مناسب محسوب میشود. در عوض باترفلای در این بخش کمی احساسی عمل کرده و با ارائه قیمتی معادل 600 دلار در بازار جهانی و بالاتر از 1.800.000 تومان در بازار داخلی (بدون گارانتی) باعث تعجب همگان شده است. این در حالی است که گوشیهای جدیدتر و با امکانات بالاتری را میتوان با قیمتی کمتر تهیه کرد. پس در نهایت نکسوس توانست در انتهای بازی و در وقتهای اضافه برگ برنده اصلیاش را رو کند.
همینجا هم داور سوت خود را به نشانه پایان بازی به صدا درمیآورد تا نوبت به شما عزیزان برسد تا با توجه به اتفاقاتی که در طول نود دقیقه رخ داد، تیم برنده را انتخاب کنید.
[divide style=”2″]
حال تصمیم بگیرید، کدام گوشی برنده این رقابت شده و ۳ امتیاز بازی را از آن خود میکند؟! مطمئن نیستید؟! میتوانید رای به مساوی شدن مسابقه هم بدهید!
[polldaddy poll=7297370]
اگر طرفدار سرسخت یک گوشی هستید و دوست دارید قدرت آن را برای طرفداران دیگری با زبان خود شرح دهید، حتما وارد تاپیک کل کل طرفداران نکسوس ۴ با باترفلای شوید و نظرات خودتان را بیان کنید.
[divide style=”3″]
برنامه کامل مسابقات را از اینجا میتوانید مشاهده کنید!
بازم با سلام!!!!!!!!!!!
اینجام میگم نکس.س گوشی خوبیه، باتر فلای هم خوبه !!
هر دو برا خودشون عالیند، ولی آخرش نکسوس یکم جالبتره به جز طراحیش!!
والا بلله اچ تی سی دیزاین و طراحی خوبی داره!!!
ولی……………..
آخرش هیچ چیز به پای “سونی” جونمون نمیرسه ها!!
هرچی باشه سونی باشه!!
Just Sony
چرا عکس از باترفلای اس گذاشتین؟؟؟؟؟؟
رأی ما : نکسوس 4
بازم میگم نکسوز از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنهههههههههه
با این خرابکاری هایی که باترفلا داشت فکر کنم نکسوس ببره! قبل از خوندن متن مطمئن بود باترفلای میبره ولی…
کمی قدرت nexus 4 میچربه به باترفلای.
تساوی رای خوبیه!