چه انتظاراتی در سال 2019 از بازار ساعت‌های هوشمند داریم؟!

سال 2018 سالی مهم در صنعت اسمارت‌واچ‌ها یا همان ساعت‌های هوشمند بود. سیستم‌عامل مخصوص اسمارت‌واچ‌های کمپانی گوگل که حالا Wear OS نام دارد، با یک بازنگری کلی همراه شد و حتی کوالکام پس از دو سال یک چیپست مختص گجت‌های پوشیدنی عرضه کرد. شرکت فیت‌بیت نیز امسال به اصلاح پلتفرم FitbitOS پرداخته و بهترین ساعت هوشمند تاریخ خود را با نام Versa عرضه کرد. اگر هیچ اشاره‌ای به سری چهارم اپل واچ‌ها نکنیم، باز هم باید پذیرفت که صنعت ساعت هوشمند سال خوبی را پشت سر گذاشت. در این مقاله قصد داریم به 3 موردی اشاره کنیم که انتظار داریم سال 2019 میلادی در دنیای اسمارچ‌واچ‌ها شاهد آن‌ها باشیم. همراه آی‌تی‌رسان باشید.

به‌کارگیری چیپست اسنپدراگون Wear 3100 کوالکام

همان‌گونه که اشاره شد، سرانجام در سال 2018 شاهد معرفی چیپست اسنپدراگون Wear 3100 از سوی کوالکام برای اسمارت‌واچ‌ها بودیم. البته استقبال از این چیپست تا به امروز چندان چشمگیر نبوده است. تنها ساعت‌های هوشمندی که به این پردازنده و Wear OS مجهز شده‌اند، Montblanc Summit 2 و Fossil Sport هستند. بررسی‌های اولیه‌ای که روی این گجت‌ها صورت گرفته، حاکی از آن است که مدیریت انرژی و شارژدهی باتری در این چیپست برخلاف ادعای کوالکام چندان هم خوب نیست.

در حال حاضر علت این موضوع را به بهینه نبودن کامل دیوایس‌های فوق با چیپست کوالکام نسبت داده‌اند. این یعنی در به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری آینده می‌توان امیدوار به افزایش عمر باتری این دستگاه‌ها بود. با توجه به این موضوع که عمر بالای باتری یکی از نقاط قوت این چیپست بوده است، امیدوار هستیم در آینده‌ای نزدیک این هدف محقق شود. همان‌گونه که وارد سال 2019 می‌شویم، انتظار داریم رفته رفته شاهد آشکار شدن توانایی‌های تراشه اسنپدراگون Wear 3100 باشیم.

در واقع از این پس به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری بیش‌تری منتشر خواهد شد و تولیدکنندگان وقت بیش‌تری را صرف بهینه‌سازی دیوایس‌های خود با این چیپست می‌کنند. در نتیجه، ساعت‌های هوشمند جدید عملکرد و تجربه کاربری بهتری را در قیاس با نمونه‌های اولیه عرضه شده از این دستگاه‌ها در سال‌های اخیر ارایه خواهند داد. البته باید اشاره داشت که Wear OS زمان خوبی برای ورود به این عرصه نداشت. زیرا دیوایس‌های اولیه مجهز به این سیستم‌عامل با تراشه قدیمی Wear 2100 همراه شده بودند اما دو دستگاه جدیدی که به آن‌ها اشاره شد، از مدل Wear 3100 بهره می‌بردند. اگرچه دو دیوایس فوق تا به حال قادر به برآورده کردن انتظارات نبودند، اما امیدواریم در آینده نزدیک مشکلات آن‌ها رفع شده و بهترین عملکرد خود را نشان دهند.


نسل جدید ساعت هوشمند فیت‌بیت

جدیدترین ساعت هوشمند کمپانی فیت‌بیت به نام Versa

سیستم‌عامل تازه وارد Wear OS در تلاش است تا خود را با چیپست جدید کوالکام وفق دهد اما این قضیه برای فیت‌بیت که سال 2018 را با مدیریت خوب خود به نحو احسن گذراند، کمی فرق دارد. در حقیقت این کمپانی یک ساعت هوشمند تمام عیار به نام Versa را به جهت ادامه دادن راه مدل Ionic عرضه کرد که در کنار تمام توانایی‌هایش، هم برای افراد بیش‌تری در دسترس است (به خاطر سازگاری با مچ دست‌های بیش‌تر)، هم به راحتی در جیب جا می‌گیرد و هم تجربه کاربری فوق‌العاده‌ای را به واسطه بهینه‌سازی‌های اعمال شده بر روی FitbitOS ارایه می‌دهد.

درباره این که در سال 2019 چه محصولی از فیت‌بیت خواهیم دید، اطمینان کاملی نداریم اما می‌توان تا حد زیادی مطمئن بود که نسخه جدیدی از ساعت هوشمند Ionic امسال عرضه خواهد شد. در واقع ساعت هوشمند Ionic که در اکتبر سال 2017 عرضه شده، عمری بالغ بر یک سال داشته و بنابراین انتظار می‌رود سال 2019 شاهد معرفی نسخه‌ای جدید از آن با بدنه‌ای قوی‌تر، قابلیت‌های مبتنی بر سلامت کارآمدتر برای رقابت با اپل واچ‌ها و البته قیمتی رقابتی باشیم. مدل Ionic به عنوان ساعت هوشمند پرچمدار فیت‌بیت شناخته می‌شود. برای افرادی هم که می‌خواهند تجربه استفاده از یک اسمارت‌واچ از فیت‌بیت را با قیمتی معقول داشته باشند، مدل Versa هم‌چنان به عنوان یک گزینه مناسب قلمداد می‌شود.

حال با توجه به این دو مورد، امسال سالی است که فیت‌بیت باید آموخته‌ها و تجربیات خود از دو مدل فوق را بر روی دیوایسی جدید که احتمالا Ionic 2 نام خواهد گرفت، پیاده کند. پیش‌بینی می‌کنیم در این سال هم‌چنان شاهد ایجاد تغییرات و تکامل یافتن در FitbitOS باشیم. بد نیست بدانید آپدیت‌های شماره 2.0 و 3.0 این سیستم‌عامل منجر به اضافه شدن قابلیت‌های جدیدی برای سنجش سلامت شده و آپدیت‌های بعدی بر روی پالایش و بهینه‌سازی هر چه بیش‌تر برای ارایه تجربه کاربری بهتر تمرکز داشته است. انتظار داریم همین روند در سال 2019 نیز تکرار شود.


رونمایی از پیکسل واچ گوگل؟

از زمانی که شاهد عرضه اولین پیکسل‌های گوگل در سال 2016 بودیم، هم‌چنان منتظر عرضه یک ساعت هوشمند از گوگل با نام پیکسل واچ هستیم که مجهز به Wear OS خواهد بود. در حالی که تقریبا مطمئن بودیم این انتظار در سال 2018 پایان می‌یابد، گوگل در اواخر ماه آگوست بیانیه‌ای منتشر کرد و به همه این شایعات پایان داد. در واقع گوگل در آن بیانیه اعلام کرد که تمرکز خود را روی همکاری با تولیدکنندگان ثالث گذاشته تا به آن‌ها برای تولید اسمارت واچ‌هایشان کمک کند. بیانیه گوگل به این شرح بوده است:

«ما فکر می‌کنیم که برای انجام این کار هنوز آماده نیستیم و در حال حاضر تمرکزمان بر روی شرکای ما خواهد بود. خط تولید گوشی‌های پیکسل ما بهترین تجربه را ارایه داده و گوگل نیز هم‌چنان با آن همراه خواهد بود. تصور می‌کنیم که ما باید به شدت تمرکز خود را بر روی دستیار صوتی گوگل اسیستنت بگذاریم تا هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را با دیوایس‌ها ادغام کنیم؛ چیزی که گوگل در آن تبحر دارد.»

آیا این بیانیه به این معنا خواهد بود که سال 2019 سال عرضه پیکسل واچ است؟ شاید. سال گذشته شایعات و گزارشات زیادی شنیدیم مبنی بر این‌که گوگل در حال کار بر روی یک پیکسل واچ است. حتی افشاگر معروفی هم‌چون ایوان بلس که انتظار عرضه این محصول در کنار گوشی‌های سری پیکسل 3 را داشت، از عدم رخ دادن آن شگفت‌زده شد. هنوز هم نمی‌توان چیزی را با قطعیت اعلام کرد، اما اگر گوگل بخواهد روی Wear OS جدی عمل کند، سال 2019 همان زمانی است که اهالی مانتین‌ویو به آن نیاز دارند تا پیکسل واچ را عرضه کرده و آن را بر روی دستان مردم ببینند.

1 در مورد “چه انتظاراتی در سال 2019 از بازار ساعت‌های هوشمند داریم؟!”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH