خرید مایکروویو

چرا برخی از مردم علاقه‌ای به خرید مایکروویو ندارند؟!

آیا در نزدیکان و آشنایان شما همچنان افرادی هستند که از خرید مایکروویو سر باز می‌زنند؟
درحال‌حاضر در قرن 21ام، نزدیک به 90% خانوارها در آمریکا از مایکروویو استفاده می‌کنند. بااین‌که مایکروویو سرعت پخت غذا را بالا می‌برد، باعث کاهش مصرف انرژی و راحتی انجام کارها می‌شود؛ همچنان افرادی وجود دارند که سرسختانه با خرید آن مخالفت می‌کنند.
اما واقعا دلیل این مخالفت سرسختانه چیست؟!
در این مقاله به بررسی 5 دلیل که باعث ممانعت مردم از خرید مایکروویو می‌شود، خواهیم پرداخت. دقت داشته باشید که بعضی از این دلایل بر اساس واقعیت هستند و بعضی دیگر تنها افسانه‌ای بیش نیستند! با ما همراه باشید.

1. اشغال فضای کانتر آشپزخانه

بعضی از فرهای مایکروویو اندازه بزرگی دارند؛ البته نه به بزرگی اولین مایکروویو Raytheon Radarange که بلندی آن به 6 فوت (1.8 متر) می‌رسید و بیش از 700 پوند (320 کیلوگرم) وزن داشت. هرچند اندازه مایکروویوهای امروزی نیز می‌تواند به‌اندازه‌ای باشد که فنگ‌شویی آشپزخانه شما را به‌هم بریزد؛ اما می‌توان برای بهره‌بری از مزایای مایکروویو از این مورد چشم‌پوشی کرد!

خرید مایکروویو2. تشعشع امواج مضر

زمانی‌که یک محصول به‌اندازه‌ای فراگیر و پرطرفدار می‌شود که بتواند بر روی تولید سایر صنایع محصولات مصرفی تاثیر بگذارد باید منتظر نظرات منفی منتقدان بود. حال شما در نظر بگیرید که برای توضیح کارکرد مایکروویو مجبور به استفاده از واژه “تابش” هستیم! اما “تابش” فقط اصطلاحی است که برای توصیف امواج انرژی در طیف الکترومغناطیسی استفاده می‌شود و شامل امواج رادیویی، نور مرئی و اشعه X است.

فرهای مایکروویو با انتشار اشعه مایکروویو کار می‌کنند؛ طول امواج اشعه مایکروویو فقط کمی از امواج رادیویی که در فناوری رادار استفاده می‌شود، کوتاه‌تر است. این امواج مولکول‌های آب موجود در غذاها را میلیون‌ها بار در ثانیه تکان می‌دهند‌. درست مانند زمانی‌که ما دست‌های خود را به‌هم می‌مالیم، مولکول‌های آب به‌هم مالش داده می‌شوند.
این کار می‌تواند به‌سرعت موجب ایجاد گرمای زیادی شود.

گرچه طول موج‌های خاصی از طیف الکترومغناطیسی بسیار خطرناک هستند، امواج مایکروویوها در دسته امواج بی‌خطر قرار دارند.

3. از بین‌بردن مواد مغذی خوراکی‌ها

در فیلم “American Hustle”، جنیفر لارنس بازیگر نقش رزالین رزنفلد، یک مایکروویو را به‌عنوان هدیه دریافت می‌کند. او بی‌درنگ سعی می‌کند غذایی را که با فویل پوشانده و در ماهیتابه آلمینیومی قرار داده است را در مایکروویو گرم کند. درنتیجه این کار آتش‌سوزی رخ می‌دهد. پس از خاموش‌‌کردن آتش همسرش از او می‌پرسد که چرا چنین خطای احمقانه‌ای از او سر زده است؟ رزالین در جواب می‌گوید که جایی خوانده است که مایکروویو تمام مواد مغذی خوراکی‌ها را از بین می‌برد!

قدمت این نظریه که مایکروویو مواد مغذی خوراکی‌ها را از بین می‌برد به زمان ظهور این دستگاه می‌رسد. با این‌حال ثابت شد که عکس این قضیه صحت دارد!
هنگامی‌که مواد غذایی طی مدت زمان طولانی در مایعات زیاد و با حرارت بالا پخته می‌شوند ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند. بیشترین میزان مواد مغذی در خوراکی‌ها زمانی باقی می‌ماند که آن‌ها در زمان کوتاه و با آب کم پخته شوند؛ درست مانند کاری که مایکروویو انجام می‌دهد.

درحقیقت تحقیقات نشان داده است که مایکروویو نسبت به اجاق گاز، مواد مغذی چون فولیک‌اسید و آنتی‌اکسیدان‌ها را بیشتر حفظ می‌کند.

4. گرم‌کردن غیریکنواخت غذا

در حالی که اجاق‌های معمولی مواد غذایی را از قسمت خارجی ظرف گرم می‌کنند، مایکروویو تمام قسمت‌های غذا را همزمان گرم می‌کند. اما از آن‌جا که مایکروویو‌ها برای تمرکز بر گرم‌کردن آب کالیبره شده‌اند و همیشه آب موجود در غذای شما به‌طور مساوی توزیع نشده است، این روش پخت‌و‌پز می‌تواند به‌طور غیریکنواخت غذا را گرم کند. مولکول‌های چربی، پروتئین و نشاسته دیرتر از آب گرم می‌شوند و وجود نمک در غذا پروسه گرم‌شدن غذا را افزایش می‌دهد. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که در حین گرم‌کردن غذا چندبار آن را هم‌ بزنید.

5. ازبین نبردن باکتری‌هایی که ممکن است در غذا وجود داشته باشند

گرچه شما هرگز نباید به غذاهای آلوده لب بزنید، اما اگر چاره‌ای جز خوردن غذاهای باقی‌مانده یخچالی ندارید، باید بدانید که گرم کردن دوباره غذاها به کشته‌شدن بعضی از باکتری‌های بد آن‌ها کمک می‌کند. در این‌ مورد همچنان مشکل گرم‌نکردن یکنواخت غذا در مایکروویو وجود دارد. خوردن غذاهای آلوده و یا خوراکی‌هایی که برای مدتی در یخچال باقی‌مانده‌اند، کار درستی نیست. هرچند در بالا اشاره کردیم که گرم‌کردن غذا می‌تواند به کشته‌شدن باکتری‌ها کمک کند اما باید دقت داشته باشید از آن‌جا که مایکروویو غذاها را تا درجه‌ای که باعث کشته‌شدن باکتری‌ها شود گرم نمی‌کند، نمی‌توان در این مورد به آن اطمینان کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH