در گذشتهای نهچندان دور شاهد سیطره موتورولا بر بازار اسمارتفونهای اقتصادی بودیم. هندستهای سری G برای مدت زمانی طولانی بر بازار حکمفرما بودند؛ اما از سال 2013 به بعد وضعیت تغییر کرد. در سال 2019 رقابت در بخش هندستهای پایینرده بازار شدیدتر از هر زمان دیگری بود؛ به گونهای که بسیاری از تولیدکنندگان کرهای و چینی، گزینههای مناسب و قانعکنندهای را پیش روی خریداران قرار دادند.
امروزه کاربران صرفا مایل به اطلاع از نام و فهرست مشخصات هندستها نیستند؛ بلکه میخواهند گجت آنها همانند یک محصول پیشرفته بهنظر برسد. این پدیده بهمعنای ترکیب صحیح و اصولی سختافزار و نرمافزار با یکدیگر است؛ موضوعی که حتی صرفنظر از محدودیتهای بودجهای نیز کار دشواری است. اخیرا موتورولا تعداد هندستهای تولیدی خود در بین محصولات اقتصادی را افزایش داده؛ اما این برند در سطوح قیمتی پایینتر هنوز به موفقیت چشمگیری دست پیدا نکرده است. اکنون این پرسش در ذهن مطرح میشود که آیا موتو E6 پلاس میتواند در این زمینه به موتورولا کمک کند؟ برای پاسخ به این سوال و بسیاری از پرسشهای دیگر با بررسی موتو E6 پلاس توسط آیتیرسان همراه باشید.
طراحی
طبیعتا قیمتگذاری ارزان موتو E6 پلاس بهمعنای وجود محدودیتهایی خاص در امکانات و قابلیتهای این هندست است. پایین نگاه داشتن هزینه تولید یکی از چالشهای بزرگ موتورولا هنگام ساخت این اسمارتفون بوده؛ اما خوشبختانه این ملاحظات بر تجربه کاربری افراد تاثیر فاحشی نگذاشته است.
موتورولا با عرضه موتو E6 پلاس اساسا تلاش کرده تا تجربه کار با یک دستگاه لوکس (حداقل در مقایسه با سایر رقبا) را در اختیار کاربران قرار دهد. پنل پشتی گوشی دارای ساختاری پلاستیکی است؛ با اینحال طراحی شفاف و صیقلخورده پلاستیک حس خوشایندی را به دستان شما منتقل میکند. همچنین در صورت تمایل میتوانید از پنل پشتی دیگری با رنگآمیزی متفاوت استفاده کنید. در طراحی بدنه گوشی از یک روکش آبگریز استفاده شده است؛ پدیدهای که بهمعنای امکان استفاده از گوشی در زیر بارش باران خواهد بود.
پنل پشتی دستگاه از ماژول دوربین دوگانه شامل حسگر اصلی 13 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 و اندازهای بهمراتب بزرگتر از هندستهای رقیب و یک حسگر تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی میزبانی میکند. این سنسور اساسا برای ثبت تصاویر پرتره با دقتی بالاتر مورد استفاده قرار میگیرد.
موتورولا در قسمت جلویی موتو E6 پلاس از یک پنل فوقعریض 6.1 اینچی بهره گرفته است. دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی گوشی درون ناچ کوچک تعبیه شده روی نمایشگر قرار دارد. همچنین موتو E6 پلاس مجهز به اسکنر اثرانگشت است؛ مشخصهای که در هندستهای اقتصادی بازار کمتر مشاهده میشود. با اینحال عدم بهرهمندی از اتصال NFC بدان معناست که کاربران قادر به استفاده از سرویسهای پرداخت موبایلی نخواهند بود.
ساختار پلاستیکی قاب پشت گوشی اگرچه براق و چشمنواز است؛ اما در زمینه جذب لکه و اثرانگشتان شما نیز استعداد فراوانی دارد. این مشکل به حدی جدی است که پس از نگاه داشتن گوشی در دست تنها برای مدت 5 دقیقه از شدت لکههای جذب شده توسط بدنه آن حقیقتا شگفتزده شدیم. بنابراین اکیدا توصیه میشود تا از کیس شفاف ارائه شده در بستهبندی گوشی استفاده کنید. باتری گوشی همانند صفحه پشتی قاب دستگاه قابل تعویض بوده و امکان استفاده از باتری یدکی نیز یقینا خبر خوشایندی برای علاقهمندان به سفرهای طولانی و مکرر بهشمار میرود.
موتو E6 پلاس از سیمکارتهای نانو در جایگاه اصلی پشتیبانی نکرده و مجهز به درگاه میکرو سیمکارت است؛ این تکنیک احتمالا با هدف جذب کاربران فیچرفونها بهکار گرفته شده است. البته محل ورود دومین سیمکارت نانو است.
صرفنظر از این موارد، موتو E6 پلاس محصولی سبکوزن بوده و از کیفیت مونتاژ مناسبی برخوردار است. دکمه پاور و کلیدهای تنظیم میزان بلندی صدا در سمت راست بدنه گوشی قرار دارند؛ در حالیکه قسمت تحتانی دستگاه از یک اسپیکر مونو و درگاه شارژ میزبانی میکند. نهایتا لوگوی موتورولا، اسکنر اثرانگشت و ماژول دوربین نیز بر روی پنل پشتی گوشی مستقر شدهاند.
بهطور کلی موتو E6 پلاس بسیار ارزشمندتر از قیمتگذاری فعلی خود بهنظر میرسد. این اسمارتفون از کیفیت ساخت مطلوبی برخوردار بوده و برای استفاده روزمره کاربران نیز بسیار مناسب است.
نمایشگر
موتو E6 پلاس از یک نمایشگر 6.1 اینچی LCD با رزولوشن 1560×720 پیکسل بهره میگیرد. چنین وضوحی با توجه به برچسب قیمتی گوشی کاملا استاندارد بهنظر میرسد. به لحاظ تئوری، استفاده از چنین رزولوشنی برای یک پنل 6.1 اینچی موجب افت محسوس کیفیت آن خواهد شد. با اینحال وضوح نمایشگر کاملا قابلقبول بوده و تنها با نزدیک کردن نمایشگر به چشمها قادر به مشاهده پیکسلهای تصویر خواهیم بود.
البته کیفیت بازتولید رنگ چنگی به دل نمیزند. در نمایشگرهای مجهز به فناوری LCD معمولا رنگها کمی بیش از حد مطلوب به سمت طیف آبی متمایل میشوند. متاسفانه هیچگونه فناوری خاصی جهت کالیبراسیون صفحهنمایش وجود ندارد؛ در حالیکه برخی هندستها با قیمتگذاری مشابه از چنین قابلیتی برخوردار هستند. فعالسازی همیشگی حالت شبانه به حل مشکل فوق تا حدودی کمک میکند؛ اگرچه این ایده چندان منطقی بهنظر نمیرسد. میزان روشنایی نمایشگر نیز مناسب بوده و کاربران حین استفاده از گوشی زیر تابش نور خورشید یا فضاهای تاریک دچار مشکل نخواهند شد. کاهش اندازه ناچ فوقانی نمایشگر یکی از اقدامات مثبت موتورولا بهشمار میرود. پنل بهکارگیری شده در موتو E6 پلاس، بهترین نمونه موجود در این بازه قیمتی محسوب نمیشود؛ اما تشابه کیفی نمایشگرها در این محدوده قیمتی به اندازهای زیاد است که به سختی میتوان آنها را رتبهبندی کرد. به بیان خلاصه، کار کردن با نمایشگر موتو E6 پلاس ابدا لذتبخش نیست؛ اما با توجه به قیمتگذاری گوشی یک دستاورد قابلتوجه بهشمار میرود.
عملکرد و امتیازات بنچمارک
با وجود بهکارگیری تراشه 8 هستهای نسبتا مدرن هلیو P22 ساخت مدیاتک در موتو E6 پلاس، انتظارات ما از عملکرد این هندست چندان چشمگیر نبود. رابط کاربری این هندست در استفاده روزمره کاملا روان عمل میکند؛ اما ضعف پردازشی دستگاه حتی هنگام اجرای برخی اپلیکیشنهای معمول نیز گاهی اوقات نمایان میشود، اما در کل بهشکلی نیست که آزار دهنده باشد.
صرفنظر از این موضوع، هندست مذکور موفق به کسب امتیازات 819 و 3586 در تست پردازش تک هستهای و چندهستهای گیکبنچ شد. این نمودارها چندان دقیق نیستند؛ اما امتیاز موتو E6 پلاس در پردازش چندهستهای نسبت به شیائومی ردمی 7A بهمراتب بیشتر است. بهطور کلی این دستگاه پاسخگوی بسیاری از نیازمندیهای پردازشی کاربران خواهد بود؛ مشروط بر اینکه انتظارات خود را با قیمتگذاری محصول تطبیق دهیم. در این شرایط موتو E6 پلاس احتمالا شما را ناامید نخواهد کرد.
این گوشی در دو نسخه با حافظههای داخلی 32 و 64 گیگابایت عرضه شده که نمونه مورد بررسی ما دارای رم 4 گیگابایتی است. این مقدار رم و حافظه سبب میشود تا کمبود خاصی را در استفاده روزمره و عادی احساس نکنید.
دوربین
موتورولا بیشترین مانور تبلیغاتی خود پیرامون موتو E6 پلاس را به ماژول دوربین این هندست اختصاص داده است. دوربین پشتی گوشی مجهز به حسگر اصلی 13 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی است. امکانات اپلیکیشن دوربین نسبتا عادی بوده و از استاندارد تعریف شدهای تبعیت میکنند. رابط کاربری دوربین کاملا ساده بوده و برای اکثریت کاربران قابل فهم است.
با پیمایش به سمت بالا و پایین در رابط کاربری، حالات و گزینههای مختلفی پیش روی مخاطب قرار میگیرد. دسترسی به میانبر گوگل لنز امکان استفاده از کدهای QR را فراهم میکند. همچنین حالت HDR بهصورت پیشفرض فعال بوده و حالت عکاسی هوشمند موسوم به AI Mode نیز در دسترس کاربران قرار دارد. حذف حالت اختصاصی دستی موسوم به Pro Mode یکی از تحولات دلسردکننده اپلیکیشن دوربین قلمداد میشود. این مشخصه امکان تنظیم توازن رنگ سفید، فوکوس، ISO و سایر موارد بهصورت دستی را فراهم میکند. در عوض کاربر بایستی به امکانات کنترلی نهچندان خلاقانه برنامه دوربین اکتفا نماید.
تصاویر ثبت شده با تنظیمات پیشفرض دوربین در نوع خود جالبتوجه هستند. کیفیت تصاویر ثبت شده با توجه به قیمتگذاری هندست کاملا مطلوب است. این پدیده بدان معناست که تصاویر دارای جزئیات کاملا مطلوبی بوده و وضوح آنها نزدیک به واقعیت بهنظر میرسد. با اینحال در صورت فعال بودن حالت HDR، وجود نویز در تصاویر کاملا مشهود است.
پردازش ضعیف رنگها موضوعی قابلتوجه بوده و حتی تصاویر ثبت شده در روشنایی کافی نیز کمی بیش از اندازه بیروح بهنظر میرسند. این مشکل نیز احتمالا یکی از پیامدهای جانبی فعالسازی حالت HDR بهشمار میرود. افزایش روشنایی سایهها و کاهش کنتراست موجب از بین رفتن رنگ و لعاب تصاویر میشود، اما برای محصولی در این رنج قیمتی همچنان قابل قبول است.
همانطور که پیشبینی میکردیم، عملکرد دوربین در فضاهای تاریک بسیار ناامیدکننده است و استفاده از فلاش نیز کمک چندانی به بهبود اوضاع نخواهد کرد. با اینحال عملکرد دوربین موتو E6 پلاس با توجه به برچسب قیمتی آن مناسب است و یقینا تصاویر ثبت شده از کیفیت لازم جهت اشتراکگذاری در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی برخوردار هستند. کیفیت تصاویر و ویدیوهای ثبت شده توسط دوربین سلفی گوشی نیز قابلقبول بهنظر میرسد.
نرمافزار و رابط کاربری
اکثر رقبای موتو E6 پلاس با قیمتگذاری مشابه توسط چینیها و کرهای تولید میشوند. این هندستها به لحاظ سختافزاری تقریبا مشابه یکدیگر هستند؛ اما نرمافزار و رابط کاربری آنها تفاوتها را رقم میزنند. بهترین نرمافزار قابل دسترس برای هندستهای اقتصادی شیائومی و هواوی همان ویرایشی است که توسط این کمپانیها بهینهسازی و منتشر میشود. در واقع این شرکتها بهدنبال بهینهسازی و سبک نمودن سیستمعامل از طریق حذف برخی برنامههای غیرضروری و رفع کلیه باگهای احتمالی هستند.
خوشبختانه عملکرد موتورولا در این زمینه رضایتبخش بوده و سیستمعامل اندروید نصب شده روی موتو E6 پلاس فاقد هرگونه افزونه یا برنامه زائد یا تکراری است. بنابراین هندست مذکور تجربه پیمایشی روان و بدون وفقهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. اکنون سیستم ناوبری گوشی بهطور کامل بر ژستهای حرکتی تکیه دارد. بدینترتیب الگوی سنتی 3 دکمهای حذف شده و در عوض از ژستهای پیمایشی استفاده میشود. یادگیری شیوه استفاده از این سیستم ارزشمند مدتی زمان خواهد برد. در عینحال گزینه دیگری نیز پیش روی کاربران قرار ندارد.
اپلیکیشنها بر روی صفحه اصلی گوشی قرار دارند و با یک حرکت پیمایشی به سمت چپ، صفحه Google Now نیز نمایان خواهد شد. با یک حرکت پیمایشی به سمت بالا، کشوی برنامهها نمایش داده میشود. همچنین اپلیکیشنهای اخیرا اجرا شده نیز در همین قسمت قابل مشاهده هستند.
موتو E6 پلاس به لطف نمایشگر بزرگ و شارژدهی بالای باتری خود به یک ابزار چندرسانهای مناسب تبدیل شده است. نمایشگر 6.1 اینچی گوشی اگرچه برای تماشای فیلم ایدهآل نیست؛ اما بهخوبی پاسخگوی نیاز کاربران عادی خواهد بود. خروجی جک صوتی هدفون برای علاقهمندان به موسیقی چندان ایدهآل نیست؛ اما یقینا وجود آن یک مزیت قلمداد میشود. حافظهداخلی 64 گیگابایتی گوشی نیز نویدبخش دسترسی کاربران به فضای کافی جهت ذخیرهسازی آهنگهای دانلود شده است.
شارژدهی باتری
قابلیت تعویض احتمالا شاخصترین ویژگی باتری موتو E6 پلاس محسوب میشود. در واقع قرار دادن باتری درون گوشی بهعنوان بخشی از فرآیند راهاندازی اولیه آن تلقی میشود. این پدیده تداعیکننده یک تجربه نوستالژیک خاص برای بسیاری از کاربران هندستهای تولید شده پیش از سال 2016 است. فهرست مشخصات داخلی گوشی از شارژدهی مناسب باتری آن حکایت دارد. موتو E6 پلاس از یک تراشه کممصرف و مدرن، نمایشگری با رزولوشن پایین و یک باتری با ظرفیت معقول 3000 میلیآمپرساعتی برخوردار است.
در بررسیهای صورت گرفته توسط آیتیرسان نیز مشخص شد که با استفاده معمول از گوشی طی مدت 12 ساعت (7 صبح تا 7 شب) کماکان نیمی از شارژ باتری باقی خواهد ماند. در این مدت به انجام کارهایی نظیر پخش موسیقی از طریق هدفونهای سیمی، برقراری تماس، ارسال پیامک، اجرای چند بازی سبک و مطالعه مقالات در اینترنت پرداختیم. هنگام پخش یک فیلم 90 دقیقهای با رزولوشن کامل در بستر شبکه وایفای و حداکثر میزان روشنایی نمایشگر، میزان شارژ باتری از 100 درصد به 87 درصد کاهش یافت که بسیار عالی محسوب میشود. بنابراین در صورت استفاده محدودتر از گوشی، باتری آن به آسانی تا 2 روز دوام خواهد آورد. بهعلاوه باتری موتو E6 پلاس در کنار شارژدهی فوقالعاده خود امکان استندبای طولانیمدت گوشی را نیز فراهم میکند.
سخن پایانی
امروزه رقابت میان هندستهای اقتصادی بازار به شدت افزایش یافته است. یافتن اسمارتفونی با حداکثر کارآیی و حداقل قیمت، دغدغه همیشگی اکثریت کاربران بوده است؛ اما اکنون بازیگران بیشتری بهدنبال افزایش سهم خود از این بازار هستند.
موتو E6 پلاس با وجود طراحی جذاب و چشمنواز و بهرهگیری از برخی ترفندهای نرمافزاری از سایر رقبای خود متمایز میشود؛ اما این اسمارتفون مشخصا در هیچ حوزهای ممتاز نیست. دوربینهای گوشی عملکرد قابلقبولی دارند؛ اما کیفیت آنها در مقایسه با برخی هندستهای رقیب موجود در بازار کمی پایینتر است. شارژدهی باتری نسبتا مناسب است؛ اما با برترین تولیدات رقیب تا حدودی فاصله دارد. عملکرد دستگاه نیز غالبا مطلوب است؛ با اینحال کاربران گهگاهی با مشکل وفقه و عدم اجرای صحیح اپلیکیشنها مواجه میشوند.
بهطور خلاصه موتو E6 پلاس یک اسمارتفون همه فن حریف است؛ اما عملکرد آن در هیچ حوزهای برترین نیست. این هندست در محدوده قیمتی حدودا 1.800.000 تومانی عموما برتر از رقبای خود ظاهر میشود. در واقع موتو E6 پلاس کلیه نیازهای اولیه کاربران را پوشش خواهد داد و افراد کمتوقع پس از مشاهده آن احتمالا تحتتاثیر قرار خواهند گرفت.
مسلما اولویت افرادی که خواهان گوشیهای ارزانقیمت هستند؛ در مقایسه با خریداران اسمارتفونهای پرچمدار و گرانقیمت کاملا متفاوت است. لذا برای کاربران دارای محدودیتهای بودجهای، موتو E6 پلاس یقینا گزینهای مطلوب بهشمار میرود. البته مشتریان با صرف هزینهای کمی بیشتر قادر به خریداری هندستهای مناسبتری هستند؛ اما هندست جدید موتورولا با طراحی جذاب خود توجه اکثریت کاربران را به خود جلب میکند.
اسمارتفونهای شیائومی ردمی 7A و رده Y هواوی 2 رقیب سرسخت موتو E6 پلاس محسوب میشوند. نمایشگر ردمی 7A در مقایسه با موتو E6 پلاس کوچکتر است؛ اما در زمینه شارژدهی باتری و عملکرد دوربین برتر ظاهر میشود. با اینحال یکپارچگی رابط کاربری بهمراتب ضعیفتر بوده و تامین قطعات لازم جهت تعمیرات احتمالی دستگاه نیز دشوارتر خواهد بود.
این محصول موتورولا توسط شرکت هماتلکام و بهصورت رسمی وارد بازار کشورمان شده است، بنابراین اگر به دنبال محصولی اقتصادی با ظاهری مدرن و رنگبندی دوست داشتنی هستید، E6 پلاس را در بین گزینههای خرید خودتان قرار دهید.
سلام چرا جواب نمیدید؟ کسی نیست جواب بده؟
سلام خدا قوت!
ب نظرتون زیر دو تومن این گوشی خوبه یا رد می هشت أی؟ خودتون چ گوشیی پیشنهاد میدید؟هنگ نکردن گوشی صفحه نمایش و حافظه برام مهمه! ممنون میشم مهندسین آی تی رسان جواب بدن??
redmi 8A