بررسی اولیه آی‌پد پرو 2020 اپل

در سال 2018 شرکت اپل اقدام به اعمال تغییراتی اساسی در سری آی‌پد پرو خود کرد و این گجت به لحاظ طراحی، فناوری و ابزارهای جانبی پیشرفت‌های چشمگیری را تجربه نمود. بدین‌ترتیب اپل برای آی‌پد پرو خود قلمرو جدیدی را تعریف کرد. اگرچه به باور برخی افراد، تغییرات اعمال شده در طراحی صنعتی این محصول، جذاب‌ترین نمونه موجود به‌شمار نمی‌رود؛ اما در واقع به‌نظر می‌رسد که اقدامات اپل نوآوری‌های جدیدی را برای سری آی‌پد پرو به ارمغان آورده است.

2 سال بعد اپل از ورژن به‌روزرسانی تبلت حرفه‌ای خود با نام آی‌پد پرو 2020 رونمایی کرد. با این‌حال امکانات جدید این مدل حقیقتا چندان چشمگیر نیست. آی‌پد پرو 2020 از ماژول دوربین جدید با قابلیت سنجش عمق پیشرفته، قدرت پردازشی بالاتر و میکروفون‌هایی با کیفیت استودیویی بهتر بهره می‌گیرد. اپل بدون تغییر قیمت‌گذاری دستگاه، ظرفیت حافظه‌داخلی مدل پایه را به 128 گیگابایت ارتقاء داده است. اما صفحه‌کلید جادویی آی‌پد پرو 2020 تا ماه مه روانه بازار نخواهد شد. در ادامه به بررسی آی‌پد پرو 2020 از جوانب مختلف می‌پردازیم:

  • قیمت‌گذاری و زمان عرضه

مدل‌های جدید آی‌پد پرو در روز 18 مارس معرفی شدند و فروش آن‌ها از روز 24 مارس آغاز شد. با این‌حال شیوع ویروس کرونا موجب تعطیلی فروشگاه‌های فیزیکی اپل شده است. قیمت‌گذاری آی‌پد پرو 2020 با توجه به اندازه نمایشگر (11 یا 12.9 اینچ)، ظرفیت حافظه‌داخلی و پشتیبانی از اتصال LTE متغیر خواهد بود. اطلاعات مربوط به قیمت‌گذاری مدل‌های استاندارد وای‌فای در جدول زیر قابل مشاهده است:

مقایسه عملکرد آی‌پد پرو با یک لپ‌تاپ

Magic Keyboard یکی از پیشرفت‌های بزرگ آی‌پد پرو 2020 به‌شمار می‌رود. این ابزارجانبی علاوه بر خلق تجربه تایپ مطلوب برای کاربران موجب شباهت هرچه بیش‌تر آی‌پد پرو به مک‌بوک شده و برخی ویژگی‌های متمایزکننده مک‌بوک‌ها را زیر سوال می‌برد. این صفحه‌کلید مجهز به ترک‌پد یکپارچه تا چند ماه آینده قابل خریداری نخواهد بود؛ موضوعی که از جذابیت ارتقاء گجت فعلی به آی‌پد پرو جدید خواهد کاست. iPadOS 13.4 از موس‌ها و ترک‌پدها پشتیبانی می‌کند. کاربران در صورت تمایل به استفاده از موس عرضه شده همراه با iPadOS 12.2 بایستی دسترسی به آن‌را از طریق بخش Accessibility فعال می‌کردند؛ اما اکنون این مشخصه به‌طور کامل یکپارچه‌سازی شده است.

مکان‌نمای موس یک حلقه دایروی‌شکل کوچک است که بسته به ورودی ارائه شده توسط کاربر تغییر وضعیت می‌دهد؛ بنابراین ظاهر آن با نشان‌گر macOS تفاوت دارد.

این مکان‌نما حتی در اپلیکیشن Pages (برنامه پیش‌فرض اپل برای ویرایش متون) نیز همواره به‌درستی تغییر وضعیت نمی‌دهد. همچنین میان این نشانگر و نشانگر استاندارد موس در لپ‌تاپ‌های معمولی تفاوت چندانی به چشم نمی‌خورد. بعلاوه عملکرد ترک‌پد آی‌پد پرو 2020 از شباهت فراوانی با ترک‌پد کامپیوترهای مک برخوردار است. با این‌حال بزرگ‌ترین مشکل در مقطع کنونی این است که بسیاری از اپلیکیشن‌ها هنوز به‌صورت یکپارچه با نشان‌گر موس کار نمی‌کنند. فرآیند توسعه نشان‌گر موس هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و این مشخصه در عوض ارتقاء تجربه کاربری صرفا به منزله روش دیگری برای تعامل با برنامه‌ها قلمداد می‌شود. حتی تجربه کاربری و تعامل با برخی وبسایت‌ها در سافاری (که از قالب نمایشی در کامپیوترهای دسکتاپ پشتیبانی می‌کنند) و آی‌پد پرو به اندازه یک لپ‌تاپ معمولی، آسان و لذت‌بخش نیست.

صفحه‌کلید جدید برای تایپ کردن بسیار مفید است. امکانات موس کاربردی هستند؛ اما قرار نیست جایگزینی کامل برای یک لپ‌تاپ باشند. آی‌پد پرو 2020 کماکان از اپل پنسیل جدید و صفحه‌کلید Smart Keyboard Folio پشتیبانی می‌کند. این صفحه‌کلید به‌عنوان جایگزین کیبورد گران‌قیمت Magic Keyboard در اختیار مشتریان قرار گرفته و کماکان برای تایپ کردن مناسب است؛ اما کار کردن طولانی با آن تا حدودی کلافه‌کننده خواهد بود.

توان پردازشی

برخی شایعات مطرح شده پیش از معرفی آی‌پد پرو 2020 ادعا می‌کردند که این گجت در مقایسه با آی‌پد پرو سال 2018 تنها 1 درصد سریع‌تر خواهد بود. اکثر مردم ترجیح می‌دهند تا در عوض استفاده از آی‌پد پرو برای انجام اموری نظیر ویرایش عکس یا پخش موسیقی در حال حرکت با یک گجت “همه فن حریف” سروکار داشته باشند. سرعت پردازش فوق‌العاده آی‌پد پرو 2020 به این آرزو رنگ واقعیت می‌بخشد.

آی‌پد پرو 2018 محصولی قدرتمند بود و توان پردازشی آی‌پد پرو 2020 با ورژن 2018 این تبلت اختلاف فاحشی ندارد. امتیازات بنچمارک مدل جدید در گیک‌بنچ 5 صرفا از بهبود جزئی عملکرد چندهسته‌ای دستگاه حکایت دارد. همچنین نتایج حاصل از تست توان پردازش گرافیکی توسط اپلیکیشن 3DMark Sling Shot نشان می‌دهد که تراشه A12z بایونیک از توان گرافیکی بالاتری برای نمایش داده‌های سه‌بعدی برخوردار است.

تجربه کاربری در هر 2 مدل 2018 و 2020 آی‌پد پرو عموما یکسان است و هنگام ویرایش عکس‌ها، وب‌گردی و پیمایش در رابط کاربری هیچ‌گونه اختلاف سرعت قابل‌توجهی مشاهده نمی‌شود. لذا اختلاف عملکرد این 2 دستگاه احتنالا تنها برای کاربران فوق حرفه‌ای قابل درک خواهد بود.

دوربین

دوربین احتمالا یکی دیگر از ویژگی‌های ارتقایافته و جذاب آی‌پد پرو 2020 به‌شمار می‌رود. این تبلت مجهز به دوربین پشتی دوگانه است و به لطف وجود حالت جدید فوق‌عریض، کاربران قادر به بزرگنمایی سوژه‌ها هستند. ماژول دوربین شامل یک حسگر 10 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 و یک دوربین 12 مگاپیکسلی استاندارد با دیافراگم f/1.8 است. هیچ‌کدام از این سنسورها به لحاظ کیفیت تصاویر قادر به رقابت با دوربین‌های اسمارت‌فونی نخواهند بود.

کیفیت تصاویر در روشنایی روز کاملا مطلوب است؛ با این‌حال از امکانات پردازشی ویژه آی‌فون 11 و آی‌فون 11 پرو هیچ خبری نیست. تصاویر ثبت شده در فضاهای تاریک علیرغم روشنایی کافی حاوی مقادیر زیادی نویز هستند.

اکثر کاربران به‌دنبال استفاده حرفه‌ای از دوربین یک تبلت نیستند. حسگر سنجش عمق LiDAR دارای موارد کاربری محدودی است. این حسگر در کنار فناوری واقعیت‌افزوده جهت اهداف “اندازه‌گیری” مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد این حسگر نسبت به مدل‌های پیشین بسیار سریع‌تر بوده و نیازی به کالیبراسیون ندارد.

طراحی، نمایشگر و اسپیکرها

طراحی آی‌پد پرو 2020 از شباهت بسیار زیادی با مدل 2018 برخوردار است. نمایشگر 12.9 اینچی این تبلت با فناوری TrueTone، نرخ نوسازی 120 هرتزی و رزولوشن بالا دارای طراحی عریض‌تر و حواشی باریک‌تر است. نمایشگر TrueTone قادر به بازتولید بهتر رنگ‌ها و تنظیم مطلوب‌تر روشنایی تصاویر برای چشم انسان خواهد بود. با این‌حال نمایشگر مذکور کماکان فاقد قابلیت پخش HDR است. اسپیکرهای چهارگانه محصول، صداها را با حجم و کیفیتی بالا پخش می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH