طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی، در تاریخ ۶ مرداد، در صحن علنی مجلس برای بررسی براساس اصل ۸۵ قانون اساسی، به رای گذاشته شد و رای موافق را از سوی ۱۲۱ نفر از نمایندگان مجلس دریافت کرد. هشتاد و پنجی شدن یک طرح بدین معنی است که طرح موردنظر، در یک کمیسیون مشترک با حضور اعضای مختلف کمیسیونهای تخصصی مجلس، بررسی و تصویب خواهد شد و در صحن علنی مجلس، مطرح نمیشود.
این تصمیم نمایندگان مجلس، با انتقادات بسیاری از سوی مردم و تعدادی از نمایندگان مخالف، مواجه شد و به سرعت به هشتگ داغ شبکههای اجتماعی، تبدیل شد. موج انتقادات گسترده، نمایندگان موافق این طرح را به پاسخگویی وا داشت؛ آنها تاکید کردند که این طرح هنوز نهایی نشده و در کمیسیون مشترک مجلس اصلاح میشود. رئیس مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که جلسات مربوط به بررسی این طرح به طور علنی برگزار خواهد شد و مردم در جریان روند جلسات قرار خواهند گرفت.
در نیمه دوم شهریور ماه، اعضای کمیسیون مشترک طرح صیانت، از بین نمایندگان عضو کمیسیونهای تخصصی مجلس، انتخاب شدند و امروز، ۱۸ مهر، اولین جلسه این کمیسیون، با موضوع انتخاب اعضای هیئت رئیسه برگزار شد و در پایان این جلسه، رضا تقی پور انوری، سید علی یزدی خواه و حسن نوروزی، به ترتیب، به عنوان رئیس، نائب رئیس اول و نائب رئیس دوم برگزیده شدند.
در ابتدای مطرح شدن این طرح، طراحان آن، هدف از اجرای آن را حمایت از پیامرسانهای داخلی، ایجاد ظرفیتهای شغلی اینترنتی و فراهم نمودن فضایی امن برای کاربران، اعلام کردند و این اطمینان را دادند که به دنبال محدودسازی فضای مجازی نیستند؛ اما همچنان در افکار عمومی، نگرانیهایی در رابطه با این طرح وجود دارد و تصور میشود که اجرای آن دسترسی کاربران به جریان آزاد اطلاعات را محدود خواهد کرد.
با شروع جلسات این کمیسیون تخصصی و به جریان افتادن روند بررسی طرح صیانت، منتظر جلسات بعدی و تصمیمات اعضای کمیسیون، در رابطه با این طرح خواهیم بود.
عملا از این هفته پهنای باند رو محدود کردن
بوی صیانت میاد!
کلا قطع کنید همه راحت بشن امون مردم رو بریدین