نقد و بررسی اختصاصی موتورولا ریزر 5G : میان‌رده تاشو، خاص و گران قیمت!

موتورولا ریزر 5G یکی از معدود گوشی‌های تاشو معرفی شده در دنیا محسوب می‌شود که در این مطلب قصد داریم به طور اختصاصی آن را مورد نقد و بررسی قرار دهیم.

زمانی که بازار پر از گوشی‌های اندرویدی چینی و کره‌ای شده، قدرت‌نمایی یک گوشی اندرویدی آمریکایی جذاب و قابل توجه است، موتورولا از آن شرکت‌هایی است که از ابتدا جزو بهترین‌ها بوده و هنوز هم جزو بهترین‌هاست، البته موتورولا سهم بازار محدودی دارد و رقیبی جدی برای آن برندهای چینی و کره‌ای که اشاره کردیم نیست، اما در هر صورت این برند در مسیر خود حرکت می‌کند و به بازار کوچکی که دارد قانع است.

موتورولا در سال گذشته با معرفی ریزر 2019 کمی میدان بازی را تغییر داد، موتورولا نشان داد که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و می‌تواند همپای شرکت‌های بزرگ دنیا، گوشی تاشو با فناوری‌های خاص و نوین تولید کند. البته ریزر 2019 خیلی موفق نبود، این گوشی تنها با اپراتور ورایزن کار می‌کرد و ضعف‌های ساختاری زیادی هم داشت. اما ریزر 5G آمده تا اوضاع را تغییر دهد و حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارد، در این مطلب به طور تخصصی موتورولا ریزر 5G را مورد نقد و بررسی قرار داده‌ایم، با آی‌تی‌رسان همراه باشید:

مشخصات گوشی موتورولا ریزر 5G

ابعاد
درحالت فولد:  91.6 در 72.6 در 16 میلی‌متر
در حالت باز: 169.2 در 72.6 در 7.9 میلی‌متر
وزن
192 گرم
نمایشگر
نمایشگر اول: 6.2 اینچ Foldable P-OLED  با رزولوشن 876 در 2142
نمایشگر دوم: 2.7 اینچ G-OLED با رزولوشن 600 در 800
پردازنده
Snapdragon™ 765G 5G
پردازنده گرافیکی
Adreno 620
رم
 8 گیگابایت
حافظه داخلی
 256 گیگابایت
سیستم عامل
 اندروید 10
دوربین اصلی
64 مگاپیکسل
دوربین سلفی
20 مگاپیکسل
باتری
2800 میلی‌آمپرساعت با شارژ سریع 15 واتی

اقلام داخل جعبه موتورولا ریزر 5G

موتورولا ریزر 5G یک جعبه خاص، متفاوت و جذاب دارد، خاص بودن این گوشی از همان لحظه ابتدایی مشخص است، خود گوشی به صورت استوانه‌ای در جعبه استوانه‌ای و لوزی شکل ریزر قرار گرفته و نسبت یه دیگر گوشی‌های بازار ظاهری کاملا متفاوت دارد. بعد از درآوردن درپوش جعبه، یک استند پلاستیکی، گوشی ریزر و یک کیف شکیل مانند کیف عینک را مشاهده خواهید کرد. استند پلاستیکی حکم داک اسپیکر را دارد که در مورد آن صحبت خواهیم کرد. درون کیف یک هندزفری یا جک 3.5 میلی‌متری، یک تبدیل درگاه USB – C به جک 3.5، یک شارژر با کیفیت 15 واتی، سوزن خشاب سیمکارت و دفترچه راهنما وجود دارد. بسته بندی و کیفیت اقلام داخل جعبه بسیار قابل توجه و متفاوت است، در هر صورت وقتی 1200 دلار پول می‌دهید باید محصولی خاص در یک بسته‌بندی خاص دریافت کنید.

کیفیت ساخت و طراحی موتورولا ریزر 5G

موتورولا ریزر 5G طراحی غیرمعمولی و متفاوتی دارد، این گوشی در حالت فولد (بسته) بیش از حد کوچک و در حالت باز، بیش از حد کشیده است، ابعاد گوشی موجب می‌شود روزهای اول استفاده از ریزر 5G چالش برانگیز باشد. موتورولا گوشی تاشو خود را بسیار سبک و باریک طراحی کرده، ریزر در حالت فولد هم باریک است و به راحتی در دست جا می‌شود، حتی به دلیل بدنه شیشه‌ای این حس به شما القا می‌شود که هر لحظه ممکن است گوشی لیز خورده و از دست‌تان بیفتد. البته از طرفی این ابعاد کوچک باعث می‌شود بتوانید گوشی را محکم در دست بگیرید و از نمایشگر دوم آن استفاده کنید یا از خود عکس سلفی بگیرید.

تا زمانی که ریزر 5G را در جیب خود قرار ندهید، کوچک، باریک و سبک بودن آن را به طور کامل احساس نخواهید کرد. این مدل در حالت تا شده مانند یک جعبه کبریت در جیب است، گاهی اوقات اصلا احساس نخواهید کرد که یک گوشی در جیب شماست. واقعا می‌توان لقب معروف “گوشی که راحت در جیب جا می‌شود” را که مخصوص یک برند ایرانی بود، به موتورولا ریزر 5G داد، البته مدل ریزر 2019 و گلکسی زد فلیپ‌ هم چنین شرایطی دارند.

ابعاد گوشی موتورولا ریزر 5G

موتورولا ریزر 5G در حالت فولد 9.1 سانتی‌متر طول، 7.2 سانتی‌متر عرض و 16 میلی‌متر ضخامت دارد، ریزر 5G حالت بسته چند میلی‌متری نسبت به ریزر 2019 ضخیم‌تر شده، اما از نظر ابعاد همچنان از گلکسی زد فلیپ کوچک‌تر است، البته ضخامت زد فلیپ یک میلی‌متری بیشتر است.

زمانی که گوشی را باز می‌کنید، شرایط کمی تغییر خواهد کرد، در این حالت با یک گوشی کمی باریک و کشیده طرف هستید که طول آن اندازه پرچمداران و برخی از گوشی‌های بزرگ و به اصطلاح فبلت بازار است، اما عرض کمتر گوشی مجددا باعث می‌شود گوشی به راحتی در دست قرار بگیرد، اندازه و به خصوص نسبت تصویر 22:9 صفحه این مدل واقعا نامتعارف و متفاوت است.

گوشی در حالت باز 16.9 سانتی‌متر طول، 7.2 سانتی‌متر عرض و 7.9 میلی‌متر ضخامت دارد، وزن گوشی نیز 192 گرم است که موتورولا ریزر 5G را در دسته گوشی‌های سبک و خوش وزن قرار می‌دهد، نکته قابل اشاره تعادل وزنی بسیار خوب میان دو قسمت گوشی است، موتورولا در این مدل از دو باتری در دو قسمت بالا و پایین گوشی استفاده کرده تا تعادل وزنی میان دو بخش بالایی و پایینی گوشی برقرار شود، با این وجود قسمت پایینی شاید چند میلی‌گرمی سنگین‌تر باشد، اما این موضوع در استفاده روزمره اصلا احساس نمی‌شود.

لولا موتورولا ریزر 5G

گوشی موتورولا ریزر 5G در حالت باز تقریبا تا زاویه 175 درجه باز می‌شود، بنابراین هم گوشی و هم نمایشگر اصلی هرگز به صورت صاف 180 درجه قابل استفاده نیستند. در مورد وضعیت نمایشگر در این حالت به طور کامل در بخش صفحه نمایش صحبت خواهیم کرد اما در مورد خود گوشی باید گفت چند درجه زاویه‌ای که باعث می‌شود گوشی به صورت 180 باز نشود، خیلی احساس نخواهد شد.

همانطور که گفتیم به خصوص در روزهای اولیه، کارکردن با موتورولا ریزر 5G کمی چالش برانگیز است، یکی از دلایل این صحبت ما، همین زاویه حدود 175 درجه‌ای گوشی در حالت باز است، به طور کلی باید بدانید که کارکردن با یک گوشی تاشو با این مشخصات تا حد زیادی با تجربه شما در استفاده از اسمارت‌فون‌های معمولی بازار متفاوت است، اگر این موضوع را قبول کنید، زودتر با تفاوت‌های گوشی‌های امسال موتورولا ریزر، گلکسی زد فلیپ یا حتی گلکسی زد فولد هماهنگ خواهید شد.

اگر از جنبه انصاف بخواهیم به موتورولا ریزر 5G نگاه کنیم، زاویه گوشی در استفاده معمولی اصلا آزاردهنده نیست، بلکه موجب می‌شود تا انگشتان شما راحت‌تر به بخش بالایی نمایشگر برسد، همچنین گوشی با این زاویه بهتر در دست قرار می‌گیرد، پشت گوشی در قسمت لولا هیچ قسمت اضافی یا زاویه‌داری وجود ندارد، بنابراین گوشی در حالت باز دست شما را اذیت نمی‌کند.

به من اعتماد کنید، کارکردن با موتورولا ریزر 5G آن هم با یک دست حتی با وجود زاویه 175 درجه‌ای، راحت‌تر از کار کردن یک دستی با گوشی‌های بزرگ 6.6 تا 6.9 اینچی است.

اما اولین نکته منفی در مورد بدنه تاشو ریزر هنگامی است که گوشی را افقی و در حالت لنداسکیپ در دست می‌گیرید. در این حالت زاویه صفحه کمی آزاردهنده می‌شود. همچنین مواقعی که در حالت افقی با گوشی کار می‌کنید، با یک فشار نسبتا کوچک صفحه از جلو تا می‌شود، بنابراین باید فشار وارده به گوشی و حالت دست خودتان را کنترل کنید. این یک امتیاز بسیار منفی برای موتورولا ریزر 5G محسوب می‌شود، زیرا سهولت استفاده از گوشی در حالت افقی مانند حالت عمودی نیست، یکی از مشکلات شخصی خودم با گوشی، تا شدن صفحه در هنگام بازی به صورت افقی بود، زمانی که با دو دست گوشی را نگه می‌دارید، صفحه به دلیل آنکه تخت نیست، آمادگی بیشتری برای بسته شدن دارد. نکته منفی دیگر برای زمانی است که گوشی را بر روی زمین یا میز می‌گذارید، در این حالت به دلیل زاویه حدود 175 درجه‌ای هنگام کار گوشی صاف بر روی میز قرار نمی‌گیرد و لق می‌خورد.

موتورولا برای رفع این مشکل می‌توانست لولا را مستحکم‌تر طراحی کند، اما در این حالت دیگر گوشی به راحتی باز و بسته نمی‌شد. طراحی خاص گوشی ریزر یا زد فلیپ موجب شده تا برخلاف گلکسی فولد، شما به راحتی بتوانید در حالت باز با یک دست با این مدل‌ها کار کنید، اما در همین حال باز و بسته کردن گوشی اصلا راحت نیست، حتی اگر مواظب نباشید ممکن است گوشی از دست‌تان رها شود، بنابراین باید با دو دست گوشی را باز و بسته کنید، البته برای بسته شدن می‌توانید از بدن خود نیز کمک بگیرید، همانطور که گفتیم گوشی با یک فشار کوچک تا می‌شود، بنابراین می‌توانید ریزر 5G را با فشار قسمت بالایی پشت گوشی به بدن خود ببندید!

لولای موتورولا ریزر 5G به شکلی نیست که گوشی را در زاویه‌های مختلف نگه دارد، لولا تنها در زاویه حدود 60 تا 50 درجه دو طرف گوشی را نگه می‌دارد و با کمی افزایش و کاهش زاویه، گوشی به طور کامل باز یا بسته می‌شود، زاویه 60 تا 50 درجه هم هیچ کاربرد خاصی برای استفاده روزمره ندارد. به طور مثال زد فلیپ در حالت 90 درجه می‌ایستد و در این حالت می‌توانید مثل لپ‌تاپ از گوشی استفاده کنید.

چرخ‌دنده‌های لولای موتورولا ریزر 5G در دو سمت حاشیه کنار نمایشگر در میانه گوشی مشخص هستند و ظاهری متفاوت و تهاجمی را به گوشی می‌دهند. نکته پایانی در مورد لولا این است که با توجه به ساختاری که دارد، به راحتی گرد و غبار به درون لولا نفوذ پیدا خواهد کرد که ممکن است در طولانی مدت مشکلاتی را ایجاد کند.

موتورولا در ریزر از بدنه شیشه‌ای در پشت و صفحه نمایش با روکش پلاستیکی استفاده کرده است، فریم نیز از آلومینیوم تولید شده است. از نظر استحکام و مقاومت گوشی باید اشاره کرد که قسمت‌های شیشه‌ای گوشی با روکش گوریلا گلس 5 محافظت می‌شوند، لولا از فولاد ضد زنگ ساخته شده و گوشی تائیدیه دفع کننده یا مقاوم در برابر نفوذ آب را کسب کرده است.

این تائیدیه به آن معناست که موتورولا ریزر 5G در برابر پاچش و ورود آب مقاوم است اما نمی‌تواند به طور 100 درصد از ورود آب جلوگیری کند، یعنی اگر گوشی در آب افتاد، آب با سرعت به داخل گوشی نفوذ پیدا نمی‌کند و اگر سریعا گوشی را از آب خارج کنید، احتمالا مشکلی برای ریزر پیش نخواهد آمد. نکته بسیار مهم آن است که موتورولا ریزر 5G اولین و در حال حاضر تنها‌ترین گوشی تاشو با هر نوع تائیدیه مقاومت در برابر آب به شمار می‌رود.

طراحی موتورولا ریزر 5G

در حالت بسته موتورولا ریزر 5G در قسمت روی گوشی یک نمایشگر به همراه ماژول دوربین اصلی و فلاش دیده می‌شود، در کنار فلاش یک بلندگو برای مکالمه در زمانی که گوشی بسته است، وجود دارد؛ در قسمت پشت گوشی تنها نام ریزر و حسگر اثر انگشت فیزیکی گوشی که بر روی آن لوگوی موتورولا حک شده وجود دارد، حسگر اثر انگشت در این مدل به پشت گوشی منتقل شده و دیگر در قسمت پایینی نمایشگر دکمه یا حسگری وجود ندارد.

همانند ریزر 2019، هنگامی که گوشی را باز می‌کنید، حاشیه نسبتا ضخیمی دور نمایشگر را فرا گرفته است، در بریدگی بزرگ بالای نمایشگر، دوربین سلفی و اسپیکر مکالمه وجود دارد، در قسمت پایینی گوشی نیز یک چانه بزرگ دیده می‌شود که میکروفن مکالمه در درون آن قرار دارد و قسمت بالایی نمایشگر در حالت بسته کاملا درون چانه قرار می‌گیرد. این قسمت چانه پایین نمایشگر معمولا مزاحمتی در استفاده روزانه شما ایجاد نمی‌کند اما وجود چنین طرحی‌ بی‌مورد و ناخوشایند است. در قسمت بالای فریم هیچ موردی دیده نمی‌شود اما در قسمت پایین فریم، اسپیکر، درگاه شارژ USB-C و خشاب سیمکارت وجود دارد.

در سمت راست قسمت بالایی فریم دکمه ولوم و در سمت چپ، دکمه پاور قرار دارد، برای افراد راست دست دکمه پاور در جای بسیار نامناسبی قرار دارد اما نکته قابل توجه آن است که در یک گوشی تاشو مانند موتورولا ریزر 5G باز و بسته کردن صفحه کار دکمه پاور را انجام می‌دهد، در واقع هنگامی که صفحه را باز می‌کنید، صفحه روشن شده و بر روی لاک اسکرین می‌رود، همچنین با بستن صفحه، گوشی قفل می‌شود. بنابراین دکمه پاور تنها در حالت بسته و برای استفاده از نمایشگر دوم کاربرد دارد، در این حالت به دلیل کوچک بودن گوشی در حالت بسته، دسترسی به دکمه پاور حتی در سمت چپ فریم نیز آسان است اما در هر صورت ما به دکمه پاور در سمت راست عادت داریم و این مورد کمی آزار دهنده است.

موتورولا ریزر 5G یکی از گوشی‌های است که به راحتی کثیف می‌شود، اثر لک بر روی روکش شیشه‌ای پشت گوشی می‌ماند، همچنین یک فاصله بسیارکم میان فریم و نمایشگر و فریم و بدنه اصلی وجود دارد که گرد و غبار به راحتی درون این فاصله چند میلی‌متری نفوذ می‌کند، این فاصله میان ماژول دوربین و بدنه نیز وجود دارد و برای تمیز کردن آن باید از سوزن یا خلال دندان استفاده کنید!

صفحه نمایش موتورولا ریزر 5G

در یک گوشی تاشو همه چیز به صفحه نمایش باز می‌گردد، موتورولا در ریزر 5G از دو نمایشگر استفاده کرده است، یک نمایشگر کوچک G-OLED با اندازه 2.7 اینچ با رزولوشن 800 در 600 پیکسل که در قسمت بالایی پشت گوشی قرار گرفته و  تنها برای یک سری از عملکردهای تعریف شده کاربرد دارد و یک نمایشگر اصلی تاشو P-OLED با اندازه 6.2 اینچ و رزولوشن 2142 در 876 پیکسل، در این نمایشگر 373 پیکسل در هر اینچ قرار دارد. نسبت صفحه همانطور که گفته شد، 22:9 است همچنین صفحه نمایش حدود 70 درصد از صفحه جلویی گوشی را در بر گرفته، دلیل اصلی این درصد پایین چانه بزرگ زیر نمایشگر است که موجب شده درصد نمایشگر به صفحه کاهش پیدا کند.

موتورولا ریزر 5G

صفحه نمایش اولد موتورولا در ریزر 5G یکی از بهترین اولدهایی است که در بازار پیدا می‌کنید، عملکرد و سرعت پاسخ آن بسیار بالاست و هیچ فرقی با دیگر گوشی‌های مطرح بازار ندارد، به راحتی می‌توانید با این نمایشگر کار کنید، بین منو‌ها جابه‌جا شوید و یا بازی کنید. اما مورد اصلی به روکش پلاستیکی بر روی این نمایشگر بازمی‌گردد، این روکش مانند مدل ریزر 2019 در حالت فولد موج‌دار می‌شود و صفحه را از حالت صاف و یک دست بودن در می‌آورد. بعد از چند بار استفاده به طور کامل رد دو برجستگی در نیمه بالایی و نیمه پایینی صفحه بر روی نمایشگر می‌ماند و این دو برآمدگی کاملا در هنگام کار با گوشی قابل لمس هستند.

این دو برجستگی تاثیر منفی در عملکرد تاچ یا کیفیت صفحه ندارند، همچنین نمایش اطلاعات، فیلم، عکس، بازی و موارد دیگر بر روی نمایشگر، موج‌دار نمی‌شود، اما با انگشت خود می‌توانید آن‌ها را حس کنید. البته برآمدگی صفحه به گونه‌ای نیست که با فشار به داخل فرو رود یا مانند طلق لق بخورد.

در هنگام بستن صفحه، با دقت به نمایشگر متوجه خواهید شد که روکش آن کمی جمع می‌شود و دلیل برآمدگی دو نقطه نیمه بالایی و پایینی نمایشگر نیز همین است، همچنین اگر گوشی را در حالت نیمه بسته نگه دارید، در آن قسمت نمایشگر که زیر آن لولا قرار دارد، روکش از بدنه کمی فاصله گرفته و فضایی میان نمایشگر و لولای زیر آن ایجاد می‌شود که یک شیء نوک تیز یا حتی ناخن بلند را می‌توان زیر آن فضا وارد کرد.

جدا از موارد گفته شده، کیفیت خود نمایشگر بسیار بالاست، رنگ‌ها و نقاط روشن و تاریک و فیلم‌ها و بازی‌ها به خوبی در صفحه نمایش نشان داده می‌شوند، همه‌چیز در نمایشگر واضح است، البته می‌توان رنگ‌ها را در منوی Display تغییر داد و از حالت استاندارد به حالت رنگ‌های شفاف و براق رفت. تعداد زیادی از برنامه‌ها با نسبت نامتعارف نمایشگر اصلی موتورولا در ریزر 5G سینک نیستند، برای همین قابلیتی در تنظیمات وجود دارد که می‌توانید مشخص کنید در حالت افقی گوشی، کدام برنامه‌ها به صورت تمام صفحه و کدام برنامه‌ها با حاشیه در دو سمت چپ و راست صفحه به نمایش در بیایند، موتورولا این قابلیت را ایجاد کرده تا با ایجاد حاشیه مشکی رنگ در دو سمت نمایشگر در حالت افقی، نسبت نامتعارف صفحه را تصحیح کند.

همچنین حالت نور تطبیق پذیر صفحه نیز وجود دارد که در فضای روشن و تاریک، نور صفحه را به سرعت تغییر می‌دهد، عملکرد نور تطبیق پذیر مناسب است و به سرعت مقدار نور را تغییر می‌دهد، تنها نکته حداکثر نور برای نمایشگر این مدل است که برای فضای باز خیلی مناسب نیست و در فضای باز و در تابش نور مستقیم خورشید اجزای صفحه را به خوبی مشاهده نمی‌کنید. از صفحه نمایش موتورولا در ریزر 5G به جز برامدگی روکش، نسبت نامتعارف و نور کم در فضای باز ایراد دیگری نمی‌توان گرفت.

از مهم‌ترین امکانات اندروید 10 گزینه دارک مود یا تم تاریک است که با فعال کردنش صفحه اصلی، اپلیکیشن‌ها، منو‌ها و تمام اجزای صفحه به رنگ مشکی، طوسی و تیره در می‌آیند، با توجه به صفحه اولد و با کیفیت موتورولا در ریزر 5G، حالت دارک مود عملکرد بسیار خوبی در این گوشی دارد، البته رنگ‌ها به جای مشکی اکثرا طوسی و تیره هستند اما محیط صفحه به خوبی تاریک می‌شود تا در هنگام شب و خاموش بودن چراغ‌ها، برای استفاده از گوشی مشکلی نداشته باشید.

تنظیمات دیگری برای تنظیم رنگ‌ها و نور صفحه وجود دارد که در هنگام مطالعه، نور آبی صفحه را کاهش و رنگ صفحه را به سمت رنگ‌های گرم تغییر می‌دهد، همچنین قابلیتی برای برعکس کردن رنگ‌ها وجود دارد که با نام Invert Colors دیده می‌شود و رنگ‌های تیره صفحه را به روشن و رنگ‌های روشن را به تیره تغییر می‌دهد، این قابلیت‌ها در منوی تنظیمات و نوار اعلان در دسترس هستند.

موتورولا ریزر 5G

صفحه نمایش دوم موتورولا ریزر 5G

در تنظیمات گوشی، صفحه نمایش کوچک 2.7 اینچی امولد که در قسمت بالایی پشت گوشی وجود دارد، به عنوان External Display یا نمایشگر خارجی شناخته می‌شود، صفحه نمایش خارجی ریزر مانند صفحه دوم گلکسی فولد کارایی ندارد، در گلکسی فولد با نمایشگر دوم می‌توان به تمام بخش‌های گوشی دسترسی داشت و مانند حالت عادی از گوشی استفاده کرد، اما صفحه خارجی موتورولا در ریزر 5G برای کارکردهای خاص طراحی شده و یکسری از قابلیت‌های با اهمیت گوشی را در دسترس قرار می‌دهد.

باز کردن قفل اثر انگشت در هنگام استفاده از صفحه خارجی بسیار راحت‌تر است، گوشی در حالت فولد به راحتی در دست قرار می‌گیرد و با انگشت شصت می‌توان از بخش‌های مختلف صفحه خارجی استفاده کرد. در صفحه خارجی نوار اعلان‌ها، نوتیفیکیشن‌ها، دوربین و اکثر ‌برنامه‌های کاربردی مانند پیامک، موسیقی، ماشین حساب، یوتیوب، گالری، ویدیو، تماس، مخاطبان و… نیز در دسترس هستند. در این بخش شما مانند نمایشگر اصلی به منو و بخش‌های مختلف گوشی دسترسی ندارید.

شما از منوی اصلی موتورولا ریزر 5G می‌توانید برنامه‌هایی را که می‌خواهید در صفحه خارجی به نمایش در بیاید، انتخاب کنید، همچنین در خود صفحه خارجی گزینه‌ای با نام Manage Apps وجود دارد که می‌توانید برخی از اپ‌های اصلی را انتخاب کرده تا در منوی صفحه خارجی به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

در این بخش، در صفحه اول ساعت، تاریخ و اعلان‌ها به نمایش در می‌آید، با رفتن به سمت چپ صفحه وارد بخش دوربین می‌شوید، جایی که می‌توان با دوربین اصلی عکس سلفی گرفت، همچنین در بخش دوربین می‌توانید به دیگر بخش‌های آن نیز دسترسی داشته باشید و مانند اپ دوربین در صفحه اصلی با آن کار کنید. از محیط صفحه دوم نمی‌‌توان اسکرین شات گرفت اما می‌توان یک والپیپیر اختصاصی برای این صفحه انتخاب کرد.

با رفتن به سمت راست صفحه، منو در دسترس شما قرار دارد، یک صفحه برای تماس و مخاطبین و صفحه دیگر دارای منوی برنامه‌هاست و می‌توانید اپ‌های زیادی را به آن اضافه کنید تا به صورت میانبر به آن‌ها دسترسی داشته باشید. البته تعداد زیادی از این برنامه‌ها مانند یوتیوب یا بازی‌ها واقعا در صفحه خارجی کاربرد خاصی ندارند، اما می‌توانید در این صفحه میانبر مخاطبان پر تماس خود را داشته باشید تا با لمس نام آن‌ها به سرعت تماس برقرار شود، همچنین برای ارسال پیامک، ارسال پیام سریع در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها، استفاده از تقویم، تنظیم ساعت، ماشین حساب، چک کردن ایمیل، دیدن یک عکس از گالری یا بررسی وضعیت آب و هوا می‌توانید بر روی صفحه خارجی حساب باز کنید، اما مهم‌ترین کارکرد این صفحه مدیریت موسیقی، نمایش اعلان‌ها و قابلیت عکس گرفتن با دوربین اصلی است.

اگر در محیط برنامه‌ای مانند دوربین یا پیامک باشید، با باز کردن گوشی کار خود را می‌توانید در صفحه اصلی ادامه دهید، اما اگر در صفحه اصلی در حال کار با برنامه‌ای باشید، با بستن نمایشگر، گوشی قفل می‌شود و صفحه خارجی نیز صفحه قفل را به شما نشان خواهد داد و نمی‌توانید ادامه کار خود را بر روی صفحه دوم انجام دهید.

به طور کلی صفحه دوم موتورولا ریزر 5G فضایی متفاوت نسبت به برنامه‌های اصلی و نمایشگر تاشو گوشی دارد و همانطور که گفته شد، تنها برای انجام یک سری کارهای سریع و دم دستی از آن استفاده می‌شود. اما کیفیت صفحه دوم نیز مانند صفحه اول بسیار بالاست، نمایش رنگ‌ها کاملا طبیعی است، همچنین تاچ صفحه سرعت بالایی دارد و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. نکته دیگر آن است که عملکرد نور صفحه خارجی در تابش مستقیم آفتاب نیز خوب است و می‌توانید در فضای باز نیز به خوبی از این صفحه استفاده کنید. صفحه دوم باکیفیت یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های ریزر 5G نسبت به سامسونگ گلکسی زد فلیپ است.

قفل تشخیص چهره و حسگر اثرانگشت در موتورولا ریزر 5G

موتورولا در مدل ریزر 5G از حسگر اثرانگشت فیزیکی در پشت گوشی استفاده کرده، این حسگر در مدل ریزر 2019 در دکمه زیر نمایشگر جای داشت. کارکرد اصلی حسگر اثر انگشت برای مواقعی است که گوشی در حالت فولد یا بسته قرار دارد، در این حالت به راحتی می‌توانید به حسگر اثر انگشت دسترسی داشته باشید، اما زمانی که گوشی باز می‌شود جای حسگر در قسمت پایینی گوشی قرار می‌گیرد و ممکن است در طولانی مدت‌ هم به جای آن عادت نکنید. اما شما می‌توانید ابتدا در حالت فولد از حسگر استفاده کرده و قفل را باز کنید سپس نمایشگر خود گوشی را نیز باز کرده و از محیط آنلاک شده گوشی استفاده کنید.

بخش اصلی که می‌توانید بر روی آن حساب باز کنید، قفل تشخیص چهره است، قفل تشخیص چهره در حالت فولد و با دوربین اصلی کارایی ندارد، شما زمانی که گوشی را باز می‌کنید با دوربین سلفی بالای نمایشگر اصلی می‌توانید قفل چهره را باز کنید، این تفاوت در میان صفحه اصلی و صفحه خارجی باعث شده تا حسگر اثر انگشت برای استفاده از صفحه خارجی و قفل تشخیص چهره برای باز کردن قفل نمایشگر اصلی مورد استفاده قرار گیرد.

موتورولا ریزر 5G

سرعت حسگر اثر انگشت برای خواندن و باز کردن قفل قابل قبول است، سرعت این حسگر خیلی بالا نیست و در حد حسگر میان‌رده‌های بازار است، زمانی که بیش از هزار دلار برای یک گوشی هزینه می‌کنید، توقع دارید تا یک گوشی کامل و بی‌نقص داشته باشید اما کیفیت حسگر اثر انگشت با آنکه نسبتا سریع و قابل قبول است، برای یک گوشی 1200 دلاری مناسب نیست.

قفل تشخیص چهره موتورولا ریزر 5G نیز از بهترین‌های بازار نیست و در نهایت به اندازه یک میان‌رده خوب، کیفیت دارد. این قفل قابلیت تشخیص سه بعدی ندارد و برای همین امنیت آن بحث برانگیز است. قفل چهره به سرعت صورت شما را تشخیص می‌دهد و نیازی به چرخاندن یا نشان دادن زاویه‌های مختلف صورت به قفل را ندارید، البته میزان خطای آن کمی از گوشی‌های بالارده بیشتر است اما در هر صورت می‌توان از آن استفاده کرد، همچنین در صورت استفاده از ماسک یا هرگونه تغییر دیگر در صورت، قفل از تشخیص صورت باز می‌ماند. در آزمایش‌های ما قفل صورت با نشان دادن عکس صاحب گوشی باز نشد.

رابط کاربری موتورولا ریزر 5G

در نقد و بررسی گوشی گلکسی زد فولد 2 نیز به این نکته اشاره کردیم که بهینه‌سازی نرم‌افزاری اپلیکیشن‌ها یکی از چالش‌برانگیزترین بخش‌های تولید یک گوشی هوشمند تاشو محسوب می‌شود. اما این بخش برای موتورولا دشواری‌های کمتری داشت، اولین نکته و تفاوت بخش نرم افزاری برای موتورولا ریزر 5G آن است که به دلیل قدرت سخت افزاری متوسط دستگاه و نمایشگر با اندازه نه‌چندان بزرگ، قابلیت چند وظیفه‌ای برای این گوشی پیش‌بینی نشده است، بنابراین یک بار سنگین از دوش موتورولا برداشته می‌شود، همچنین لازم به سینک کردن و یکپارچه سازی برنامه‌های صفحه نمایش اول و خارجی نیست، همانطور که گفتیم نمایشگر خارجی محیطی متفاوت دارد و به صورت جداگانه طراحی شده است.

به این شکل موارد اصلی که در نقد و بررسی گلکسی زد فولد 2 به آن‌ها اشاره کردیم را در مورد این گوشی نخواهیم داشت، اما در هر صورت رابط کاربری موتورولا ریزر 5G با وجود نمایشگر خارجی و نسبت نامتعارف صفحه نمایش این گوشی با مدل‌های معمول بازار متفاوت است. اشاره کردیم که صفحه نمایش اصلی این گوشی دارای نسبت 22:9 بوده و در مقام مقایسه با گوشی‌های معمولی اندازه کشیده و به اصطلاح درازی دارد. این مورد بر روی بخش‌های زیادی از رابط کاربری تاثیر می‌گذارد.

موتورولا ریزر 5G

به طور کلی با وجود عرض کم و ارتفاع زیاد نمایشگر و نسبت تصویر، موتورولا حجم استفاده از برنامه‌ها، گزینه‌ها و بخش‌های مختلف را در عرض رابط کاربری کمتر کرده و از طول تصویر بهره بیشتری برده است. به طور مثال در اکثر گوشی‌ها نوار اعلان به صورت یک مستطیل با طول و عرض بیشتر طراحی شده است، همچنین در نوار اعلان گوشی‌های معمولی شاهد چینش برنامه به صورت سه ردیف با 4 یا 5 ستون هستیم. یعنی به دلیل عرض مناسب صفحه حداقل 4 یا 5 ستون برنامه در نوار اعلان وجود دارد.

اما در موتورولا ریزر 5G نوار اعلان تنها با سه ستون برنامه طراحی شده است، به دلیل عرض کم صفحه تعداد برنامه‌های کنار هم قرار داده شده کمتر است اما در عوض طول نوار اعلان نسبت به طول نوار اعلان در گوشی‌های معمولی بیشتر است. به طور کلی موتورولا در نوار اعلان رابط کاربری خود تنها 9 برنامه را در یک صفحه جای داده، به همین دلیل نوار اعلان دارای سه صفحه است که با کشیدن انگشت به سمت راست و یا چپ می‌توانید میان این صفحات در گردش باشید.

همچنین در منوی دوربین همه گزینه‌ها به صورت عمودی چینش شده‌اند تا از فضای کشیده گوشی بهتر استفاده شود.

موتورولا ریزر 5G

در منو تنظیمات همه گوشی‌ها شاهد آن هستیم که برخی بخش‌ها با پاراگراف‌های کوچک توضیح داده می‌شود، این پاراگراف‌ها در ریزر 5G عرض کمتر و تعداد سطر بیشتری دارند، این موردی است که با کمی دقت مشخص می‌شود.

در زمان استفاده ما تقریبا همه برنامه‌های موجود در بازار با این نسبت تصویر خاص هماهنگ بودند، شما برای استفاده از برنامه‌های زیادی مانند تماس، دوربین، کروم، واتساپ و… تفاوت خاصی میان این گوشی و دیگر مدل‌های بازار احساس نمی‌کنید، البته طبیعتا طول برنامه‌ها در موتورولا ریزر 5G کشیده‌تر است اما نه به گونه‌ای که تجربه کاری شما را تحت تاثیر قرار دهد.

موتورولا ریزر 5G

از طرفی استفاده از یک سری برنامه‌ها مانند یوتیوب دشوار است، نسبت تصویر موجب شده تا در صفحه اصلی یوتیوب تماشای ویدیو بسیار آزاردهنده باشد، برای همین مجبور هستید در هنگام استفاده از یوتیوب گوشی را به حالت افقی یا لنداسکیپ در دست بگیرید. برای بازی‌ها نیز صفحه کمی کشیده است اما این نسبت واقعا تاثیر منفی در نحوه کار شما نخواهد داشت، البته برای بازی‌هایی که باید به صورت لنداسکیپ انجام دهید (مانند پابجی یا فیفا) حاشیه دو سمت تصویر کمی افزایش می‌یابد تا نسبت تصویر در مرکز نمایشگر تغییر نکند.

از مشکلات دیگر نسبت تصویر می‌توان به کیبورد اشاره کرد، کیبورد در این مدل عرض کمتری دارد فاصله دکمه‌ها به یک دیگر نزدیک‌تر هستند، شخصا به راحتی نتوانستم به کیبورد موتورولا ریزر 5G در حالت عمودی استفاده کنم، برای استفاده از کیبورد بهتر است گوشی را در حالت افقی در دست بگیرید، در این حالت کیبورد به صورت دو بخشی در سمت راست و چپ صفحه قابل استفاده است.

موتورولا ریزر 5G از اندروید 10 بهره می‌برد و تمام ویژگی‌ها و مزایای اندروید 10 را یدک می‌کشد، رابط کاربری موتورولا نیز بسیار روان و سریع است و طی مدتی که این گوشی در اختیار ما بود هیچ گونه لگ یا کندی در رابط کاربری مشاهده نکردیم. شما در منوی تنظیمات می‌توانید همه موارد مانند شکل آیکون‌ها، رنگ آیکون‌ها و منو، نوار اعلان، فونت و بسیاری از موارد را شخصی سازی کنید. همچنین ژست‌های حرکتی و دستورات حرکتی زیادی برای موتورولا ریزر 5G در نظر گرفته شده که کار با این گوشی را جذاب می‌کند، به عنوان مثال با دوبار چرخاندن (حرکت نیم دایره) گوشی دوربین باز می‌شود، یا با بالا آوردن گوشی و نگاه کردن به صفحه، گوشی قفل خواهد شد، همچنین با یک بار تکان محکم گوشی نور فلاش روشن می‌شود.

این قابلیت‌ها در برنامه Moto قابل تنظیم است، Moto یک برنامه اختصاصی، جذاب و جامع است که با آن می‌توانید نحوه استفاده از ریزر 5G را به طور کامل یاد گرفته و بخش‌های مختلف رابط کاربری را تنظیم کنید، به طور مثال در این بخش می‌توانید تنظیم کنید که اعلان‌ها در صفحه خارجی نمایش داده شود یا خیر، تنظیم تمام بخش‌های منو، والپیپر، والپیپر زنده، والپیپر صفحه خارجی، تم و… همچنین تمام نکات و ترفندهای استفاده از ریزر 5G به شما آموزش داده می‌شود تا تجربه کاربری بهتری هنگام استفاده از ریزر 5G به دست بیاورید.

سخت افزار موتورولا ریزر 5G

موتورولا ریزر 5G با وجود قیمت بسیار بالایی که دارد، از سخت افزار یک پرچمدار بهره نمی‌برد و این کمی دلسرد کننده است، اما آن را نمی‌توان یک میان‌رده معمولی نامید، تراشه قدرتمند اسنپدراگون 765G یک پردازنده شبه پرچمدار است که به راحتی از پس تمام کارهای روزانه شما برخواهد آمد و می‌توانید بر روی آن حساب باز کنید، البته به پای یک پردازنده پرچمدار نخواهد رسید اما شاید بتوان گفت تا 80 درصد یک پردازنده پرچمدار قدرت دارد.

سخت افزار اصلی موتورولا ریزر 5G دقیقا با مدل وان‌پلاس نورد که پیش‌تر بررسی کردیم برابر است، در این مدل از پردازنده اسنپدراگون 765G با 8 هسته پردازشی (6 هسته با قدرت 1.8 گیگاهرتز، یک هسته 2.4 گیگاهرتزی و یک هسته 2.2 گیگاهرتزی) استفاده شده است، این پردازنده به مودم داخلی 5G مجهز بوده و برای تسریع پردازش‌های خود از هوش مصنوعی بهره می‌برد.

موتورولا ریزر 5G نیز دارای پردازنده گرافیکی Adreno 620 بوده که تا 10 درصد عملکرد سریع‌تری با پردازنده اسنپدراگون 765G دارد. ریزر 5G تنها در یک نسخه با رم 8 و حافظه داخلی 256 گیگابایت عرضه شده است، در این مدل از کارت حافظه خبری نیست بنابراین باید به همین مقدار فضای داخلی بسنده کنید.

همانطور که گفته شد، این سخت افزار در حد یک پرچمدار نیست اما قدرت انجام کارهای بسیاری را دارد، ما در اجرای برنامه‌ها و بازی‌هایی که بر روی این گوشی تست کردیم هیچ‌گونه مشکلی مشاهده نکردیم، مطمئن باشید از نظر اجرای برنامه‌ها هیچ مشکلی نخواهید داشت و به راحتی می‌توانید چند ده برنامه سنگین را بر روی موتورولا ریزر 5G ریخته و از آن‌ها استفاده کنید. در مورد بازی نیز ما چند بازی معمولی و نیمه سنگین مانند فیفا را بر روی این مدل اجرا کردیم که هیچ مشکلی برای اجرا مشاهده نشد.

در ادامه می‌توانید امتیاز بنچمارک این گوشی را در مقایسه با سایر مدل‌ها مشاهده کنید:

امتیاز Geekbench

تک هسته‌ای / چند هسته‌ای

امتیاز GFXBench

امتیاز Antutu

نام مدل

3028/901
45fps
543986
Galaxy S20 FE 5G
3263/890
40fps
538221
Poco F2 Pro
2500/670
56fps
459497
Galaxy S10 Lite
2164/687
29fps
395503
nova 5T
1681/517
25fps
341212
Galaxy Note10 Lite
1960/591
18fps
325777
P40 lite
1966/673
17fps
318117
Mi 10 Lite 5G
1932/610
19fps
312455
OnePlus Nord
1903/616
18fps 
298144
Motorola Razr 5G
1763/580
16fps
283750
Poco X3 NFC
1785/570
15fps
279625
Redmi Note 9 Pro
1603/492
14fps
279355
Redmi Note 8 Pro
1770/418
15fps
263396
Galaxy A71
1761/567
15fps
254000
Redmi Note 9S
1761/564
15fps
253271
Mi Note 10 Lite
1237/316
5.7fps
193128
Galaxy m31
1309/325
6.5fps
187528
Honor 9X
1333/348
6.5fps
176580
Y9a
1303/252
5.6fps
175363
Galaxy A51
1398/332
8.1fps
164484
Nokia 7.2
1279/307
5.9fps
161572
Redmi Note 8
1216/352
7fps
151815
Galaxy A31

 

با وجود 8 گیگابایت رم و پردازنده اسنپدراگون 765G می‌توانید بازی‌های پابجی، کال او دیوتی و آسفالت را نیز بر روی این مدل اجرا و با کیفیت گرافیکی بالا بدون مشکل اجرا کنید. موتورولا یک گیم مود اختصاصی برای ریزر 5G در نظر گرفته که در هنگام اجرای بازی، فعال می‌شود، این گیم مود به سرعت پردازش پردازنده هنگام اجرای بازی کمک فراوانی می‌کند، همچنین با بستن برنامه‌های دیگر، تمام قدرت پردازنده را به سمت اجرای بازی متمرکز می‌کند که در نهایت باعث اجرای نرم و روان بازی‌ها می‌شود.

با این مدل می‌توانید در هنگام اجرای کال او دیوتی در حالات گرافیکی بسیار بالا تا 40 فریم در ثانیه را داشته باشید، پردازنده اسنپدراگون موجب شده تا عملکرد پردازنده در طولانی مدت و اجرای بازی به مدت بیش از یک ساعت ثابت باقی بماند و شاهد افت فریم یا لگ در بازی‌ها نباشیم. همچنین با اتصال به 5G می‌توانید سرعت فوق‌العاده بالا نسل پنجم اینترنت را در هنگام اجرای بازی آنلاین تجربه کنید، البته در حال حاضر باید کمی صبر کنید تا 5G وارد ایران شود.

دوربین موتورولا ریزر 5G

در میان گوشی‌های امروزی با سه یا چهار و حتی پنج دوربین، موتورولا برای ریزر 5G همانند ریزر 2019 تنها 2 دوربین را در نظر گرفته و از این نظر کم لطفی کرده است، البته دوربین اصلی ریزر 5G کیفیت خیلی خوبی دارد و تصاویر عالی را ثبت می‌کند، اما در این مدل خبری از دوربین التراواید، تله‌فوتو یا ماکرو نیست. دوربین اصلی ریزر 5G با 48 مگاپیکسل، دارای دیافراگم f/1.7 با اندازه پیکسل 0.8 میکروپیکسل و لنز واید 26 میلی‌متری است.

دوربین اصلی تصاویر بسیار خوبی را ثبت می‌کند، کیفیت تصاویر در حد پرچمداران بازار نیست اما مانند دیگر قابلیت‌های این گوشی، کیفیت تصاویر نیز در حد بالارده‌های مشهور مانند گلکسی A71 و وان‌پلاس نورد است. تصاویر با دوربین اصلی ریزر 5G شفاف هستند و جزئیات نیز به خوبی دیده می‌شوند، البته کمی نویز هم در تصاویر وجود دارد. همچنین داینامیک رنج رنگ‌ها در بعضی موقعیت‌ها مانند عکس برداری در هوای ابری یا سایه، خیلی طبیعی نیست.

موتورولا دوربین اصلی ریزر 5G را به فوکوس خودکار مجهز کرده که عملکرد قابل قبولی دارد، فوکوس خودکار به سرعت سوژه را تشخیص می‌دهد و سرعت بالایی دارد. شما می‌توانید با سه نسبت 22:9، 16:9 و 3:4 تصویربرداری کنید، در نسبت 22:9 تصاویر بسیار کشیده و عریض است و تا حدودی به تصاویر پانوراما شباهت دارد، عکس با این نسبت را تنها در خود ریزر 5G می‌توان به خوبی تماشا کرد، دیدن این تصاویر عریض چه به صورت عمودی یا افقی در تبلت و رایانه جالب نیست، برای اشتراک گذاشتن عکس در شبکه‌های اجتماعی نیز باید بخش زیادی از عکس را برش دهید.

اما دو نسبت دیگه تصاویر را در حالت عادی و متعارف ثبت می‌کنند و تصاویر در نسبت 16:9 و 3:4 مناسب اشتراگ‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی هستند. همانطور که با این دوربین نمی‌توان عکس التراواید گرفت برای زوم نیز بهتر است خیلی بر روی این دوربین حساب باز نکنید، برش تصاویر در زوم به صورت نرم افزاری صورت می‌گیرد که باعث افت تصاویر می‌شود.

شما می‌توانید با دوربین اصلی موتورولا ریزر 5G به صورت پرتره، اسپات کالر، نایت ویژن، سینماگراف، پانوراما، گروپ سلفی، لایو فیلتر و پرو عکس بگیرید، در مورد عکس‌های پرتره در ادامه صحبت خواهیم کرد، اما قابلیت اسپات کالر یک ویژگی جذاب برای ریزر 5G به شمار می‌رود که در آن کل تصویر به صورت سیاه و سفید در آمده و تنها یک رنگ در محیط به نمایش در‌می‌آید. قابلیت نایت ویژن برای عکسبرداری در شب مناسب است که نور محیط را بیشتر می‌کند، اما در عین حال رنگ‌ها از حالت طبیعی خارج شده و نویز زیادی نیز به عکس اضافه خواهد شد. حالت پرو یا حرفه‌ای نیز یکی دیگر از قابلیت‌های اصلی دوربین است که با آن می‌توانید تمام تنظیمات مانند فوکوس، کنتراست، روشنایی، ISO و دیگر موارد را به صورت دستی تنظیم کنید.

در تنظیمات گزینه‌ای وجود دارد که تنظیمات دستی شما را ذخیره کرده و دفعه بعدی که نرم افزار دوربین را باز کردید با همان تنظیمات عکس خواهد گرفت. همچنین می‌توانید گوگل لنز را هم به دوربین اضافه کنید و از امکانات آن هم بهره ببرید.

موتورولا ریزر 5G

دوربین سلفی موتورولا ریزر 5G

دوربین سلفی که در بریدگی بالای صفحه نمایش اصلی قرار دارد، تصاویر خیلی خوبی را ثبت نمی‌کند و قابلیت‌های زیادی هم ندارد، به عنوان مثال با این دوربین نمی‌توان عکس پرتره گرفت، برای گرفتن پرتره باید از دوربین اصلی و نمایشگر خارجی استفاده کنید. تنها گزینه در دسترس برای دوربین سلفی تغییر نسبت تصویر و حالت زیبایی است.

موتورولا ریزر 5G

تصاویر در دوربین سلفی با نویز نسبتا زیاد ثبت می‌شوند و خیلی شفاف نیستند، رنگ‌ها خیلی خوب نیستند و رنج داینامیک مناسبی هم ندارند، این دوربین با ارفاق در حد یک میان‌رده است و البته موتورولا خیلی برای عکس سلفی به دوربین سلفی این مدل بها نداده و این دوربین بیشتر برای باز کردن قفل صورت کارایی دارد.

پرتره با گوشی موتورولا ریزر 5G

برای گرفتن تصاویر اصلی، سلفی و سلفی پرتره بهتر است به سراغ دوربین اصلی موتورولا ریزر 5G بروید، با وجود نمایشگر خارجی در کنار دوربین اصلی، با این دوربین می‌توان تصاویر سلفی هم گرفت، البته نسبت تصویر سلفی با این دوربین 3:4 است و قابل تغییر هم نیست. با انتخاب گزینه پرتره چه به صورت عادی و چه به صورت سلفی می‌توانید عکس پرتره بگیرید، در هر دو حالت زمان کوتاهی نیاز است تا دوربین سوژه اصلی را تشخیص دهد، پس از آن با تغییر میزان بلور شدن پس‌زمینه می‌توانید عکس سلفی بگیرید.

با وجود آن که موتورولا ریزر 5G از یک دوربین برای ثبت تصاویر سلفی استفاده می‌کند، اما تصاویر پرتره این گوشی کیفیت بسیار بالایی دارند و نقطه قوت دوربین این مدل محسوب می‌شوند. تصاویر پرتره به خوبی سوژه و پس زمینه را تشخص می‌دهد و حتی کوچکترین خطایی در مرز میان سوژه اصلی و پس‌زمینه دیده نمی‌شود، البته تصاویر در تصاویر پرتره کنتراست بالایی دارند و کمی به رنگ‌های گرم متمایل هستند.

زمانی که با دوربین اصلی موتورولا ریزر 5G تصویر پرتره می‌گیرید، ابتدا باید سوژه اصلی تشخیص داده شود، زمانی که این اتفاق رخ دهد، یک انیمیشن جذاب بر روی نمایشگر دوم پخش می‌شود تا افرادی که در پشت دوربین ایستاده‌اند متوجه این امر شوند، این انیمیشن را می‌توان غیر فعال کرد.

کیفیت فیلم برداری موتورولا ریزر 5G

با دوربین اصلی می‌توان فیلم 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه گرفت، البته در حالت 1080 تا 120 فریم بر ثانیه نیز می‌توان فیلم برداری کرد، به طور کلی فیلم‌هایی که با این گوشی می‌گیرید کنتراست بالایی دارند، گاهی این کنتراست باعث غیر طبیعی شدن رنگ‌ها می‌شوند. فیلم‌ها تا حد زیادی شفاف، واضح و با جزئیات مناسب ثبت می‌شوند.

موتورولا ریزر 5G

اما عملکرد لرزشگیر اپیتیکال خوب و قابل قبول است، تصاویر با این دوربین لرزش کمی دارد و 70 درصد تکان‌های دوربین مهار می‌شود. در منوی دوربین می‌توان نسبت تصویر را تغییر داد، همچنین می‌توان ضبط صدا از میکروفن، لرزش‌گیر و نور فلاش را فعال و غیر فعال کرد.

اسپیکر و باتری موتورولا ریزر 5G

تنها اسپیکر موتورولا ریزر 5G در قسمت پایینی فریم قرار دارد، صدای اسپیکر بلند اما کمی تیز است، البته با تنظیمات صوتی پخش کننده‌های موسیقی می‌توان صدا را بم‌‌تر کرد. صدا در هنگام پخش موسیقی یا انجام بازی شفاف و واضح است، به دلیل عرض کم گوشی ممکن است دست شما جلو اسپیکر را بپوشاند، در این حالت صدای خروجی تقریبا قطع می‌شود.

درون جعبه موتورولا ریزر 5G یک داک موسیقی وجود دارد که البته تنها کارش هدایت صدا به سمت خروجی‌های داک است و با این کار صدای بلند‌تر و استریو را در محیط پخش می‌کند، این داک کاملا پلاستیکی بوده و هیچ قطعه الکترونیکی در آن به کار نرفته است. همچنین با خرید این گوشی یک هنزفری موتورولا با کیفیت نیز دریافت خواهید کرد که برای شنیدن موسیقی می‌توان بر روی آن حساب کرد.

همانطور که اشاره کردیم، این مدل دارای دو باتری در دو قسمت بالا و پایین بدنه است، باتری‌ها در مجموع 2800 میلی‌آمپر ساعت ظرفیت دارند، این ظرفیت در ظاهر کم است اما در هنگام استفاده باز هم باید گفت که موتورولا ریزر 5G در حد یک میان‌رده با کیفیت کار می‌کند و اگر خیلی به اینترنت متصل نشوید و زیاد با گوشی بازی نکنید، باتری بیش از یک روز شارژ نگه می‌دارد. حتی اگر زیاد از گوشی استفاده می‌کنید نیز حدود یک روز بدون شارژر می‌توانید از موتورولا ریزر 5G استفاده کنید.

اما شارژر این مدل از نوع 15 واتی بوده که این روزها با وجود شارژرهای 30 و 40 واتی کمی کند محسوب می‌شود. حدود 2 ساعت طول می‌کشد تا باتری به طور کامل شارژ شود، این درحالی است که ظرفیت باتری نیز کمتر از 3 هزار میلی‌آمپر ساعت است، این یک نمره منفی برای موتورولا ریزر 5G به شمار می‌آید.

همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید در موتورولا ریزر 5G طی نیم ساعت حدود 40 درصد باتری شارژ می‌شود، همچنین در یک ساعت حدود 85 درصد شارژ خواهد شد اما برای 15 درصد پایانی باید یک ساعت دیگر منتظر بمانید.

جمع بندی گوشی موتورولا ریزر 5G

موتورولا ریزر 5G یک گوشی میان‌رده با نمایشگر تاشو است که به همین دلیل باید هزینه‌ای بیش از یک پرچمدار قدرتمند با کلی امکانات اضافی را برای خرید آن پرداخت کنید. به طور کلی موتورولا ریزر 5G یک گوشی خاص، جذاب و متفاوت است اما واقعا به اندازه قیمتی که می‌پردازید ارزش خرید ندارد، اما در هر صورت موتورولا سبک خود در تولید تلفن همراه را در پیش گرفته و می‌توانیم امیدوار باشیم که در آینده اتفاقات بهتری برای سری افسانه‌ای ریزر موتورولا بیفتد.

نقاط قوت

عملکرد خوب نمایشگر اصلی

نمایشگر دوم کاربردی

پردازنده قدرتمند

رابط کاربری روان با قابلیت شخصی سازی بالا

کیفیت بالای تصاویر پرتره

 

نقاط ضعف

روکش صفحه ضعیف و حالت پذیر

لولا و روکش با قابلیت نفوذ گرد و خاک

دوربین سلفی ضعیف

حسگر اثر انگشت و قفل صفحه معمولی

 

3 در مورد “نقد و بررسی اختصاصی موتورولا ریزر 5G : میان‌رده تاشو، خاص و گران قیمت!”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH