ستاره پر نور برای جیب‌های کم فروغ! (بررسی گوشی هواوی Y300)

y300-cover

به نظر می‌رسد هواوی در چند وقت اخیر توانسته موفقیت‌های بسیار خوبی را در رده گوشی‌های میان قیمت بازار به خود اختصاص دهد. زمانی‌که این برند شروع به کار و ساخت اسمارت‌فون‌های اندرویدی نمود، همگی به دید یک برند چینی سطح پایین به آن می‌نگریستیم اما این کمپانی با محصولات متنوعی که تولید کرد، توانست در 3 ماهه آخر سال 2012 با کنار زدن بزرگانی همچون سونی، ال‌جی، اچ‌تی‌سی و نوکیا پس از کمپانی‌های سامسونگ و اپل به جایگاه سوم بزرگ‌ترین تولید‌کننده موبایل تکیه بزند! این کمپانی همچنان بر روی تولید اسمارت‌فون‌های میان قیمت تمرکز کرده و نه تنها حاضر نیست از محصولات قبلی خود دست بکشد، بلکه به دلیل سودآوری زیاد این مدل‌ها، گوشی‌های جدیدی را هم به این سری اضافه می‌کند تا خریداران انتخاب‌های بیشتری در پیش روی خود داشته باشند.

پس از آنکه گوشی خوش قیمتی چون G600 با استقبال مناسب کاربران رو به رو شد، هواوی تصمیم گرفت تا مدل‌های جدیدتری از این رده را نیز ارایه کند. قبلا با یکی ازا ین مدل ها با عنوان G510 در آی‌تی‌رسان ملاقات کرده بودید و امروز قرار است شما را با برادر کوچک‌تر G510 یعنی Huawei Ascend Y300 آشنا سازیم. Y300 یک گوشی هوشمند اندرویدی در رده‌ای بین میان قیمت‌ها و ارزان‌قیمت‌ها جای می‌گیرد اما می‌توان به آن لقب ستاره پرنور این رده را اعطا کرد (البته این تکه را غیب گویی کردیم چون باید در انتهای بررسی به این نتیجه برسیم!).

سعی کردیم این بررسی تخصصی به گونه‌ای نگارش یابد که همزمان با بررسی Y300 مقایسه آن با برادر بزرگترش یعنی G510 نیز صورت گیرد. چون عملا تفاوت خاصی در این دو محصول دیده نمی‌شود، پس با ما همراه باشید.

من هم سیاهم هم شیک پوشم!

Y300 نیز همانند برادر بزرگترش سیاه‌پوش و البته شیک پوش است. البته این بار دکمه کنترل صدا و پاور گوشی کمی روشن‌تر از بدنه می‌باشد. همچنین به عنوان یکی از موارد انگشت شمار در محصولات هواوی، در پشت این اسمارت‌فون چیزی جز لوگو و نام هواوی درج نشده است (همانطور که در جریان هستید اصولا قسمت پشت محصولات هواوی همانند دیواری می‌باشد که هر که از راه رسیده لوگوی خود را بر آن حک نموده است!). همچنین شیار بلندگوی گوشی نیز کمی مدرن‌تر شده و با قوس کمی در کنار دوربین قرار گرفته است. جنس بدنه ظاهرا همانند G510 بوده و همچنین به سختی اثر انگشت در پشت گوشی باقی می‌ماند و البته در صورت جذب اثر انگشت، به راحتی نیز تمیز می‌شود. به دلیل اینکه Y300 اسمارت‌فونی 4 اینچی است، هواوی تصمیم گرفته تا دکمه پاور را نیز از کنار دستگاه به بالا و سمت چپ (همان جای همیشگی بیشتر پاورها) منتقل کند.

از آنجایی که Y300 حدود دو ماه بعد از برادر خود پا به گیتی نهاده است و احتمالا شنیده که منتقدین، به وزن برادر بزرگش خرده گرفته‌اند با گرفتن رژیمی مناسب و کاهش 20 گرمی وزنش با عدد 130 گرمی وارد دنیای اسمارت فون‌ها شده و توانسته در این قسمت خود را در برابر کیبورد تیز ما بیمه کند!

ظاهر گوشی کاملا شیک و مدرن است و بسیار قوی‌تر از رنج قیمتی هم رده‌هایش می‌باشد (کافیست نگاهی به محصولات گلکسی و اکسپریاهای هم قیمت با این محصول بیندازید تا متوجه شوید).

نمایشگری از جنس IPS LCD

Huawei Ascend Y300 به صفحه نمایش 4 اینچی مجهز شده است که رزولوشن تصویر آن 800 در 480 است و ما شاهد تراکم پیکسلی 233 در هر اینچ هستیم. همان‌طور که مشاهده می‌کنید این محصول یک افت اجباری در اندازه و رزولوشن تصویر (بالاخره برادر کوچیکه بودن هم معایبی دارد!) و یک پیشرفت اجباری در قسمت تراکم پیکسلی (بالاخره برادر کوچیکه بودن هم محاسنی دارد!) نسبت به G510 دارد. این صفحه نمایش و رزولوشن تصویر در رنج قیمت 500 هزار تومان تقریبا نایاب است و همین معجزه‌‌ای است که هواوی دیروز را به هواوی امروز بدل نموده است!

از نظر ما کیفیت نمایشگر این اسمارت فون با توجه به تراکم پیکسلی مناسبش (در رنج خود) در محیط بسته خوب و راضی کننده می‌باشد اما توانایی نمایشگر Y300 در زیر نور مستقیم آفتاب اصلا جالب نیست و میزان بازتاب نور آن و البته انعکاس تصویر خودتان در آن زیاد است. البته شاید این بازتاب و انعکاس زیاد باشد اما شما با کمی دقت و تمرکز می‌توانید با گوشی کار کنید. همچنین پنل Y300 در زوایا نیز عملکرد مناسب و قابل قبولی از خود نشان می‌دهد، عملکردی که تا کنون شخصا در سری اکسپریاهای سونی هنوز ندیده‌ام!

dis4 dis2 dis1 dis3

هر دویی خوب نیست!

در نسخه اول مجله الکترونیکی آی‌تی‌رسان برای شما نوشتیم که هر چهاری خوب نیست و حالا برای شما می‌گوییم که هر دویی هم خوب نیست! پردازنده این گوشی مدل MSM8225 Snapdragon از محصولات کوالکوم است که نهایتا تا 1.2 گیگاهرتز اورکلاک می‌شود. البته فرکانس کاری هسته‌هایY300 روی یک گیگاهرتز تنظیم شده است. تا اینجا مشکل آنچنانی وجود ندارد. نقطه ضعف Y300 و البته برادر بزرگش G510 مربوط به واحد گرافیکی آن که Adreno 203 است باز می‌گردد. متاسفانه Adreno 203 در بسیاری از موارد ضعف‌هایی دارد. عدم توانایی فیلم‌برداری HD، عدم پخش صحیح فایل‌های HD (البته اگر فایل سنگین نباشد و بتواند پخش کند!) و در نهایت عدم اجرای صحیح بازی‌های سنگین روز از بزرگ‌ترین نقاط ضعف Adreno 203 هستند و باعث می‌شوند Y300 در اجرای موارد ذکر شده در حد یک اسمارت‌فون دو هسته‌ای عمل نکند. البته Y300 بدون هیچ مشکلی بازی‌های Arcade را اجرا می‌کند و حتی بازی‌های سنگین سال‌های پیش را نیز می‌توانید با آن انجام دهید. به عنوان مثال شخصا بازی Asphalt 6 را روی این اسمارت‌فون بدون هیچگونه مشکلی اجرا کردم. از بازی‌های تازه عرضه شده که دیتای اختصای دارد نیز بازی Farm Up بدون مشکل اجرا شد، اما زمانی که نوبت به عنوان‌هایی همچون Modern Combat 4 و امثالهم می‌رسد، Adreno 203 شرمنده می‌شود!

خب حالا که تا توانستیم از Adreno 203 بد گفتیم، بد نیست کمی هم از پردازنده‌ گوشی تعریف کنیم! تعداد هسته بالاتر در Y300 سبب ‌شده تا گوشی روان باشد، بتوانید چند برنامه را به صورت همزمان اجرا کرده و یا تب‌های بیشتری را برای مرورگر اینترنتی خودتان به صورت هم زمان باز نگه دارید.

 برای آنکه بهتر در جریان قدرت و عملکرد Y300 قرار بگیرید، چند آزمون را از گوشی گرفتیم تا ببینیم در این بخش‌ها Y300 چه می‌کند.

طبق معمول نخستین مرحله، مربوط به بنچمارک پی است که رقم 700 میلی ثانیه، از عدد به دست آمده 620 میلی ثانیه در گوشی G510‌ هم کمی ضعیف‌تر است.

benchpi

آزمون بعدی مربوط به Quadrant Advanced بود که در پنج مرحله مختلف، Y300 را به چالش کشاند که همانطور که مشاهده می‌کنید عملکرد پردازنده بسیار خوب است. نتایج را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید (نموداری که در جلوی آن عنوان Your device درج شده است، همان گوشی محبوب ما یعنی Y300 است).

quadrant

برای آنکه واحد گرافیکی را به صورت مجزا بسنجیم، از برنامه گرافیکی NenaMark2 استفاده کردیم. همان طور که می‌شد حدس زد عملکرد Adreno 203 چندان جالب نبود و به رقم 33 فریم بر ثانیه دست یافت.

nena

در پایان نیز از برنامه اسمارت بنچ استفاده کردم که پردازنده و واحد گرافیکی را در کنار یکدیگر مورد آزمایش قرار می‌دهد.

smartbench

حافظه

حافظه داخلی Y300 چهار گیگابایت است که البته حدودا دو گیگابایت آن در دسترس شماست اما نقطه ضعفی که وجود دارد، این است که گوشی خودش دیواری بین این 2 گیگابایت کشیده است (البته به طور مساوی!) و حدود 1 گگیابایت را برای نگهداری فایل‌ها و دیتاهای شما اختصاص داده است و حدود 1 گیگابایت دیگر را برای نصب اپلیکیشن‌ها. واضح است که با توجه به اینکه در حال حاضر همه برنامه‌ها و بازی‌های سنگین فایل دیتای جداگانه دارند احتمالا شما به این زودی‌ها نمی‌توانید حافظه 1 گیگابایتی مربوط به نصب برنامه‌ها را پر کنید اما حافظه 1 گیگابایتی برای فایل‌های شما همان دقایق اول پر می‌شود! البته گوشی توانایی ساپورت 32 گگیابایت حافظه microSD را دارد که خب در صورت تهیه حافظه جانبی این مشکلات همه برطرف می‌شوند.

عکس هم می‌گیرم  اما انتظاری نداشته باشید!

منوی عکس‌برداری Y300بسیار واضح و خوب است و حتی عکس‌های پانوراما هم می‌توانید بگیرید. حالات متفاوت عکس برداری، افکت‌های معمول پیش‌فرض و امکان تغییر وضوح عکس‌ها و در کل هرچه که از یک منوی دوربین متوسط به بالا در یک اسمارت‌فون انتظار داریم در Y300 دیده می‌شود. اما وقتی که شروع به عکس برداری می‌کنیم و عکس‌ها را با سایز واقعی تماشا می‌کنیم در حد 5 مگاپیسل راضی نمی‌شویم! برای بررسی دوربین، چند عکس در شرایط گوناگون با دوربین گرفتم که نمونه‌ها را می‌توانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.

pic1 pic2 pic3 pic4

وضعیت در فیلم‌برداری خیلی امیدوار کننده نیست. به لطف حضور Adreno 203 نهایت وضوح تصویری که Y300 می‌تواند برای فیلم‌های شما فراهم بیاورد به 480×640 پیکسل (کیفیت VGA) محدود شده است، امری که برای یک گوشی دو هسته‌ای قابل قبول نیست، به خصوص وقتی که بدانید بسیاری از مدل‌های تک هسته‌ای هم قادر به گرفتن تصاویر اچ‌دی هستند. در کلیپ یک دقیقه‌ای که با Y300 گرفتم حجم فیلم حدودا 30 مگابایت شد، کیفیت صدا خوب بود و به صورت 156 کیلوبیت بر ثانیه ضبط شد و سرعت فریم ثبت شده هم 21 بود (البته در 4 موردی که ما تست کردیم فریم 31 و کیفیت صوتی 161 کیلوبیت هم مشاهده کردیم) و طبیعتا در برخی از قسمت‌ها و با حرکت تند دوربین، افت فریم نیز مشاهده می‌شد.

آواز نخوانم؟!

تمام نقاط ضعف این محصول که به آن تا به حال اشاره شد، همگی با نگاهی به قیمت این محصول و مقایسه آن با رقبایش خود به خود ندیده گرفته می‌شوند چون زمانی که بحث مقایسه با رقبایش پیش می‌آید، این محصول با آن ضعف‌ها باز هم برتر از رقبای هم رده خودش است. اما این مورد آخری آنچنان قابل گذشت نیست. Y300 در پخش موزیک کیفیت قابل قبولی را ارائه می‌کند اما بلندی صدای آن اصلا راضی کننده نیست و در حد متوسط رو به پایینی قرار دارد. یک جفت ایرفون تقریبا بی کیفیت هم در جعبه محصول وجود دارد که در صورتی که موسیقی زیاد گوشی می‌کنید حتما باید خودتان مدلی بهتر را تهیه کنید. البته کیفیت صدای خروجی در ایرفون هم مناسب و قابل قبول است.

y300

و خداوند لانچر را آفرید !

در بخش اینترفیس Y300 همانند برادر بزرگش گزینه‌ای به نام منو ندارد و باید هر چیزی که نصب می‌کنید، بر روی همان صفحات اصلی خود بریزید که ظاهرا تعداد آن، از ۹ صفحه هم فراتر نمی‌رود. البته از آنجایی که گوشی در حین انتشار بررسی G510 به دست من رسید، شخصا از قبل Go Launcher را آماده نموده بودم و بلافاصله به Go Launcher کوچ کردم! و خب از آنجایی که Go Launcher واقعا جذاب است (حداقل در مقایسه با Huawei Home!) به مرور زمان سایر محصولات Go Dev Team را نیز به گوشی اضافه نموم و عملا دیگر مشکلی بابت این قضیه وجود ندارد اما باید توجه داشت که حالا و پس از نصب تمام ویجت‌ها و اپلیکیشن‌های Go Dev Team تنها حدود 100 مگابایت حافظه رم برای من باقیمانده است که البته تا کنون مشکلی ایجاد نشده و بازی‌ها و برنامه‌های ذکر شده را با همین میزان به راحتی اجرا کردم.

باتری

Y300 به باتری 1700 میلی آمپری تجهیز شده است که در ابتدای امر آنچنان راضی کننده به نظر نمی‌رسد. در اصل در استفاده متوسط، این گوشی یک روز کامل را همراه شما خواهد بود اما اگر استفاده خود را از این گوشی بالا ببرید و بخصوص سراغ بازی و پخش فیلم هم با زمان زیاد در طی  روز بروید، آنگاه Y300 رفیق نیمه‌راه می‌شود و نمی‌تواند یک روز کاری همراه شما باشد. البته اگر کاری به کار گوشی نداشته باشید و فقط به ارسال چند پیامک و چند دقیقه مکالمه در روز بسنده کنید، آنگاه گوشی حدود 3 روز روشن می‌ماند! در نهایت باید گفت باتری Y300 مدلی متوسط و با ارفاق نسبتا خوب است. زمانی هم که باتری کاملا خالی باشد چیزی حدود 3 ساعت زمان می‌برد تا کاملا شارژ شود.

huawei-y300

بخرم یا نخرم؟

واقعیت این است که در این بخش و تصمیم نهایی شما، قیمت است که تاثیر به سزایی دارد. در حال حاضر این محصول با قیمت حدودی 500 هزارتومان و حتی پایین‌تر عرضه می‌شود و با این قیمت لحظه‌ای در خریدش نباید شک کرد! (حتی به نظر من با این قیمت، خرید این گوشی بسیار به‌صرفه‌تر و عقلانی‌تر از خرید برادر بزرگش یعنی G510 نیز است). حتی می‌توانیم به شما پیشنهاد کنیم که اگر قصد خرید مدلی مثلا 400 هزارتومانی نیز در سر دارید، با افزایش بودجه خود به سمت این محصول بروید اما اگر قرار باشد مبلغ تا حدود 600 هزار تومان و یا حتی بالاتر از آن نیز افزایش یابد، آنگاه خرید G510 توجیه بیشتری پیدا می‌کند. شاید در پایان ذکر این نکته نیز جالب باشد که در روز ورود Y300 به فروشگاه مرکزی مایکروتل در بازار موبایل ایران، به قدری ازدحام برای خرید گوشی زیاد شده بود که برخی تصور کردند جنگی آغاز شده است! غافل از اینکه این افراد همگی به دنبال تهیه یک Y300 بودند، مدلی که با چنین قیمتی، می‌توان آن را یک ستاره پر نور برای جیب‌های کم فروغ دانست!

خوب‌ها

 Big Smile نمایشگر بزرگ با کیفیت مطلوب

 Big Smile قیمت مناسب نسبت به امکانات

Big Smile استفاده از نسخه لوبیای ژله‌ای اندروید

Big Smile پردازنده نسبتا سریع در کارهای معمول

بدها

Unhappy فیلم‌برداری با وضوح پایین‌تر از اچ‌دی و کیفیت نه چندان خوب عکس‌برداری

Unhappy واحد گرافیکی نسبتا ضعیف

Unhappy مناسب نبودن قدرت اسپیکر

294 در مورد “ستاره پر نور برای جیب‌های کم فروغ! (بررسی گوشی هواوی Y300)”

  1. سلام
    وقت بخیر
    دوستان در گوشی هواوی y300 چطور میتونم صدای کسی بامن تماس گرفته و دارم باهاش صحبت میکنم رو میتونم ضبط کنم
    لطفا پاسخ به ایمیلم هم بفرستید abbas.khezri@gmail.com
    ممنون

  2. سلام و خسته نباشید
    گوشی من huawei y300 هست
    میخواستم بدونم اسم دیوایس این گوشی کدومه
    huwei ascand 2 m865
    huwei U8160
    لطفا کمک کنید هر جایی که بگید سرچ کردم
    ایمیل:milad.max20@gmail.com

  3. هو اوی y300واقعا بده چون که همش هنگ میکنه من چیکار کنم یکی بهم بگه ممنونم راستی یه پیام هم میده که تیم سرور متوقف شده ایت اصلا ولم نمیکنه هر ده سانیه میاد خاهشا کمکم کنید مرسی

  4. سلام خسته نباشید من یه وای 300 دارم الان یک ساله نمی دونم چجوری موقع فیلم برداری زوم کنم نمیشه هر کاری می کنم لطفا یه نفر راهنمایی کنه چه کنم؟

  5. من یک سالیه که خریدمش امسال دوسه روزی ازش استفاده نکردم رمز اومده روش .
    نمیدونم باید چیکار کنم .
    داداشم میگه باید فلش شه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  6. باسلام.من این گوشی رو به مدت 4ماه هست که دارم.واقعا ازش راضیم.یکی از دوستان سونی T2رو به قیمت 1450000تومان خریداری کرده بود.یک بازی که در گوشی من به راحتی اجرا میشد رو براش ارسال کردم.سونی T2 دوستم قبولش نکرد…….
    ممنون از وب سایتتون.

  7. بروووووووووووو

    من نظرم اینکه بجای این y511بخریدمن الان چند وقتیه که این گوشیو دارم وازس خیلی رازیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH